Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

LUE OSAKEKIRJAKERÄILYSTÄ . SUOMEN OSAKEKIRJAKATALOGI .

KATSO KAIKKI MYYTÄVÄT OSTA HETI -KOHTEET

 

Norjalaisen suurpanimon osakekirja yhtiön varhaisilta vuosilta, päivätty 1.4.1918 Christianiassa (kaupungin nimi on nykyään OSLO).

Ringnes perustettiin v. 1876. Yhtiön panimo sijaitsi Grünerløkka :ssa Oslon alueella.  Perustajat olivat veljekset Amund and Ellef Ringnes (Amund oli panimomestari, Ellef hallinto- ja myyntimies) yhdessä talousjohtaja Axel Heiberg:in kanssa. 

Ringnesin tuotevalikoimaan kuului olut, virvoitusjuomat sekä mineraalivesi. Yhtiöllä oli kuusi tuotantolaitosta : NittedalTrondheim (EC Dahl's Brewery), Arendal (Arendals Brewery), Bodø (Nordland brewery), Larvik (Farris mineral water) ja Imsdalen Østerdalen:ssa.

Yhtiö osallistui myös Fridtjof Nansen:in ja Otto Sverdrup:in naparetkien rahoittamiseen kuten myös tutkimusalus Fram:in kustannuksiin. Kanadan arktisten vesien tutkimusmatkalla v. 1900, Sverdrup nimesi kolme suurta saarta sponsoreidensa mukaan (Axel Heiberg IslandAmund Ringnes Island, ja Ellef Ringnes Island). Geiberg Islands Venäjällä nimettiin Axel Heibergin, ja Ostrov Ringnes,  Mona saariryhmän suurin saari Karan merellä, nimettiin panimon mukaisesti.

Ringnes säilyi perheyhtiönä vuoteen 1978, jolloin se fuusioitiin De sammensluttede Bryggerier A/S:n kanssa muodostaen yhdessä Nora Industrier yhtiön. Noraan liitettiin myöhemmin traditionaaliset perheomistuksessa olleet brandit E. C. Dahls Brewery (1987), Arendals (1980) ja Tou (1990).

Nora fuusioitiin Orkla Group:iin v. 1991. Orkla yhdisti Ringnesin omistamaansa ruotsalaiseen Pripps :in panimoon.

V. 2000 Orkla myi Pripps Ringnesin tanskalaiselle panimojättiläiselle Carlsberg:lle 40 % Carlsberg osuutta vastaan.  

V. 2004, Carlsberg osti Orklan ulos yhtiöstä ja Ringnesistä tuli täysin ulkomaisen yhtiön omistama panimo.  Christian Ringnes, perustajien jälkeläinen, antoi lehtihaastattelussa mielipiteensä Dagens Næringsliv :lle että Maa ilman omaa panimoa on kuin munaton mies' ja että tämä on kansallinen katastrofi.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ringnes

By 2dfh3 - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73082680

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

50 €
Ilmoitus on sulkeutunut 4.1.2021 11:47
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.