Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. NOVELLIT 2006 – MARTTI JOENPOLVEN NOVELLIKILPAILUN PARHAAT. 2006 Gummerus. 138-sivuinen nidottu kirja, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Novellit 2006 – Martti Joenpolven novellikilpailun parhaat (2006) sisältää 12 novellia: Tiina Raevaara: Kalasääsket, Anneli Kanto: Minne neidot kulkeekaan, Armas Alvari: 73 minuuttia ennen juomisen aloittamista, Jenni Tiuraniemi: Ko mää tulin raskaaksi, Pekka Pusa: Karrella, Essi Henriksson: Hän nukkuu veitsen kanssa, Ruut Rajantie: Syntymä, Miina Supinen, Maustepippuri, Kai Niemistö: Kaksikymmentäyksi Ave Mariaa Rubrik Maaston elämästä, Pirkko Pullinen: Hiljainen viulu, Sinikka Vuola: Adlerin tapaus ja Kitti Nurmi: Käänne. Teoksen lopussa on kirjoittajien esittelyt.

"Muun muassa Gummeruksen ja Nuoren Voiman Liiton järjestämään mittelöön osallistui tänä vuonna 1 109 kirjoittajaa. Voittajaksi ylsi 26-vuotiaan sipoolaisen Tiina Raevaaran novelli Kalasääsket. Parhaan työn valitseminen lienee ollut vaikeaa. Kirjan johdannossa kerrotaan, että raati kiisteli loppuvaiheessa makuasioista melkoisesti. Raevaaran suon luontoa, vanhenemista ja jatkuvuutta kuvaava harmoninen teksti luistaa kuin suomalaissuksi parhaina päivinä ja on siksi varmasti ansainnut paikkansa. Tasokkaasta tekstistä jää kuitenkin harmittavan vähän sanottavaa. Novellit 2006:n annissa kutkuttavat aivan toiset herkut. Niin, mitkä sitten? No seksi ja viina tietenkin. Näistä elämäneliksiireistä kertova tragikoominen novelli 73 minuuttia ennen juomisen aloittamista valloittaa lakonisista ensitavuistaan alkaen. Kirjoittaja, kolmannelle sijalle yltänyt helsinkiläinen Armas Alvari sanailee niin nokkelasti, että olisi yllätys, jos miehen tunnettuus kirjamaailmassa jäisi varttiin. Vaikka Novellit 2006:n teemat ovat murheellisia, mahtuu sekaan myös muutama valoisampi teksti. Maininnan ansaitsee Miina Supisen riemukas kauppakeskusparodia Maustepippuri. Kirjoittaja analysoi mainoskanan peräpään sielunelämää hämmentävän osuvasti. (- - -) Kokonaisuudessaan Novellit 2006 -antologia on osoitus siitä, että kirjallisuuskilpailuilla on paikkansa. Ilman Martti Joenpolven kilpailua en ainakaan itse olisi löytänyt antologian uusia mielenkiintoisia tekijöitä ja olisin monta mehukasta lukukokemusta köyhempi. (- - -) Martti Joenpolven novellikilpailussa pärjänneet ovat usein menestyneet myöhemminkin. Heitä ovat muun muassa Tuomas Kyrö, Sofi Oksanen ja Mikko Rimminen." – Elina Kervinen, Ylioppilaslehti

 

2. Martti Joenpolvi: HAASTEMIES. Päällys: Nikolai Punin. 1984 Gummerus. 157-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi (joku aivan pieni repeämä), itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Haastemies (1984) on Martti Joenpolven viides novellikokoelma. Suomelaisen novellin mestarin monisärmäiset novellit tuovat lukijan eteen paljon kokeneita ja nähneitä ihmisiä elämänsä ratkaisuvaiheissa, hetkinä, jotka sekä ahdistavat että vapauttavat – silloin kun katkeransuloinen ihmisenosa toteutuu ehdottomimmillaan. Kokoelma sisältää novellit: Penniläinen, Äideistä parhain, Espanjalainen sirppi, Pala valkoista marmoria, Vaalea orakas ja Haastemies. Martti Joenpolvelle myönnettiin vuonna 1984 arvostettu Väinö Linna -palkinto.

 

3. Martti Joenpolvi: KERROTTU ELÄMÄ. Päällys: Pekka Loiri. 1997 Gummerus. 96-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kerrottu elämä (1997) -pienoisromaanin päähenkilönä on TV-käsikirjoittajaksi päätynyt Selin, joka yhden elokuisen päivän mittaan havahtuu kuvitteellisuuden sijasta keskelle todellista perhedraamaa. Ja siinä draamassa on hänelle itselleen varattu päärooli. Tiivis ja kerroksellinen romaani vanhenemisesta muuttuvassa maailmassa, ihmissuhteista ja ehtymisen pelon merkitsemästä luovuuskriisistä, jonka jokainen luova yksilö kerran kohtaa.

 Martti Joenpolvi (s. 1936 Käkisalmi) on nokialainen kirjailija, joka tunnetaan erityisesti novellistina. Hän opiskeli Työväen akatemiassa 1957–58 ja hän on toiminut kirjailijan työnsä ohella mainostoimittajana 1959–62 ja 1966–67. Päätoimiseksi kirjailijaksi 1960-luvun lopulla ryhtyneen Joenpolven esikoisteos on romaani Kevään kuusi päivää (1959). Viides teos Johanneksenleipäpuu (1967) sisältää kaksi laajaa novellia, ja siitä lähtien hän on julkaissut voittopuolisesti novellikokoelmia, joista nimettäköön mm. Kuparirahaa (1969), Kauan kukkineet omenapuut (1982), Haastemies (1984) sekä Jalopuumetsä (1992). Joenpolven viimeisin teos on romaani Kerrottu elämä (1997).

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 45 vrk 5 h 46 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 45 vrk 5 h 46 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.