Kuvaus

On voi ei ole. Euroopa serval / Pentti Saarikoski

1985. nid.

Hyvä - siisti.

Vironkielinen Asiaa tai ei, Euroopan reuna kineettinen kuva.

Ilmeisesti laatijan / kääntäjän etunimellinen omiste.

 

 

Alla on valitettavan paljon tekstiä yleisesti kaupankäynnistäni, mutta oleellisimmat asiat alleviivattuina.

Miten toimituskulut määräytyvät? Käytän kahta toimituskulua: 4e silloin kun kohde voidaan lähettää kirjeenä jonka paino on alle 500g, ja 8e silloin kun kohde pakattuna on yli 3cm paksu tai yli 500g tai tarpeeksi arvokas jotta seuranta on tarpeen. Toimituskulut kahdelle tai sitä useammalla kohteelle samanaikaisesti lähetettynä ovat aina 8e, riippumatta lähetyksen koosta ja painosta. Käytän aina Postin palveluja ja juuri lukemasi ohjeistuksen myötä olen pyrkinyt tekemään ostamisen/maksamisen/viestittelyn/postituksen sekä myyjälle että ostajalla mahdollisimman sulavaksi/helpoksi/nopeaksi. Minulla ei ole aina mahdollisuutta käyttää tiettyä postitustapaa mm. juuri optimaalisten pakkausmateriaalien puutteen vuoksi jne, joten joskus postittaminen maksaa minulle viime kädessä enemmän, joskus vähemmän kuin kohteeseen merkityt toimituskulut. Näin myös pyritään antamaan ostajalle etua useamman kohteen ostamiseksi. Huuda niin paljon kohteitani kuin haluat ja toimituskulut max yht. 8e.

Minne ja milloin kohteet postitetaan? Toimitan lähtökohtaisesti vain Suomen sisällä oleviin osoitteisiin, en ulkomaille ml. Ahvenanmaa. Mahdollisen poikkeuksen sopimiseksi ole yhteydessä sähköpostitse ennen huutamista. Ei paljon aikaa viikolla liikene huutonetille, pakkailen/postittelen yleensä viikonloppuisin. Pyrin postittamaan kaikki kohteet 7 päivän kuluessa maksusuorituksen kirjautumisesta tililleni. Kohteet liikkuvat ostajalle Postin toimitusaikojen mukaisesti.

Voinko noutaa tuotteen? Jos kohteeseen on merkitty nouto toimitustavaksi, noutoajankohta sovitaan huudon päättymisen jälkeen sähköpostitse. Nouto kotoani, en tuo kohteita muualle. Nouto onnistuu yleensä iltaisin ja viikonloppuisin, huomioi kuitenkin että olen työn vuoksi usein viikolla reissusssa. Noutaessa käteismaksukin käy (tasaraha) eikä toimituskuluja luonnollisestikaan makseta. Jos kohteessa ei noutomahdollisuutta ole merkitty, nouto ei ole mahdollinen ellei siitä sovita etukäteen ennen huutoa/ostoa.

Kuntoluokitteluni. Kuntoluokittelu käytetylle tuotteelle on aina jossain määrin mielipidekysymys ja esim. K1-5-tyylikin vaihtelee antikvariaateittain. Olennaiset viat ja puutteet pyrin kuvaamaan lyhyesti, minkä lisäksi kohteissa on aina kuva/kuvat, joista voit tarkastella tarkemmin. Olen vuosien varrella käyttänyt erilaisia kuntoarvostelumenetelmiä ja myynyt tuhansia kirjoja ja lehtiä enkä muista koskaan saaneeni ei-positiivista palautetta eriävän mielipiteen vuoksi. Painotuotteissa yleensä käytän seuraavia suuntaa-antavia adjektiiveja: hieno / siisti / oikein hyvä / oikein siisti / erinomainen yms. (nätti kappale jollaisen odottaisin itse saavani ostaessani noin K4-luokkaa olevan teoksen), hyvä (perushyväkuntoinen antikvariaatin noin K3-luokkaa oleva teos josta näkee heti että se on käytetty mutta jossa ei ole mitään olennaisia vikoja ja puutteita jotka häiritsisivät liiaksi yleisilmettä), tyydyttävä (teos jonka tyydyttävä yleisilme viestii siinä olevan jo selkeää kulumaa ja käytönjälkeä tai muita mainittavan arvoisia vikoja/puutteita), heikko (olennaisesti viallinen/puutteellinen teos jollaisia en nyt myykään kuin poikkeustapauksissa). Karsastan huutonetin kuntoa "uudenveroinen", joten kaksi ensimmäistä saavat molemmat huutonetin kunnon "hyvä" - usein kohdalle sattuukin rajatapaus jossa ero on hyvin pieni ja/tai sen hetken mielipidekysymys. Annan itse mieluummin arvosanan alakanttiin. Mitä arvokkaampi kohde, sen enemmän kulutan aikaa kohdekuvaukseen eli en käytä puolta tuntia muutaman euron kirjan kohdalla. Entisen omistajan nimi, leima, terveiset, omisteet, arvosteltavaksi-leima yms. ovat ominaisia käytetyille kirjoille enkä välttämättä erikseen mainitse niistä vikoina! Jos sisäsivuilla olisi kuitenkin tahroja, merkintöjä tai alleviivauksia tms., ne ehdottomasti koen tarpeellisiksi mainita!

Minusta myyjänä. En ole ammattimainen myyjä, vaan keräilijä joka siivoaa vuosien varrella kertynyttä ylimääräistä tavaraa nurkista. Pyrkiessäni tyhjentämään hyllyjä kirjoista ja lehdistä hinnoittelen osta heti -kohteet yleensä varsin edullisiksi verraten senhetkisiin antikvariaattihintoihin, kuitenkaan hintoja polkematta. Arvostan rehellistä kaupantekoa ja palautteenantoa.

 

SK20

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 105 vrk 18 h 1 min
Myyjä edellyttää ostajalta vähintään 5 palautepistettä.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

10 € Sulkeutuu 105 vrk 18 h 1 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.