Kuvaus

Aito meteoriitti
Kaiverrusharjoituksen mestarinäyte. Materiaali on harvinaista, ja erittäin paljon harvinaisempaa on nähdä sitä markkinoilla kaiverrettuna. Tässä yhdestä kiinteästä kivestä veistetty kappale. Tämä on toiseksi suurin, mutta ikävä kyllä viimeinen (suuremman ohella) varastossani muutamasta harvasta näytteestä jotka onnistuin hankkimaan pienestä yksittäisestä erästä jotka ainoastaan aikaisemmin olivat kaupan. Tunnetun meteoriittiperheen jo vuodelta 2001 löydetyt meteoriitit saattavat hyvinkin olla ”historiallisia” en ole varmasti perillä asiasta ja päivitän listauksen kun saan asian selvitettyä.

Diplomigemmologin aitoustodistus värivalokuvalla sisältyy tähän kauppaan. Se toimitetaan ostajalle kiven ohella kuluitta.

Paino grammoissa: 274
Väri: harmaa
Pinnan merkit: silmin nähtäviä kondreja, ja "tähtitaivaan tavoin" jakautuneita valoa voimakkaasti heijastavia pieniä metallihiukkasia uppoutuneina koko kiveen.
Pinnan laatu: virheetön
Hionta: kaiverrustyö. Valmistettu vuonna 2004.
Muoto: 360° kolmiulotteisesti hiottu, jopa jalat viimeistelty huolella pohjaan. Kaiverruksen muoto on korrekti eli raakamateriaalia ei ole säästetty, näin tuottaen oikean orangin ulkoasun.
Hionnan laatu: virheetön
Hionta muuta: orangin ulkomuoto saattaisi olla valmistettu lisenssinalaisesta kappaleesta, en ole perillä asiasta joten listasin kaiverrusharjoitukseksi.
Mitat cm: korkeus 7.80, leveys 6.25, syvyys 3.85
Meteoriitin tyyppi: kondriitti L4/5
Muuta: materiaaliin upotettuna pieni pyöreä hopeinen laatta Labennen tunnusmerkinnällä "BC" (Balboa Company) toisessa kuvassa alhaalla oikealla.
Kaksi ensimmäistä kuvaa yllä: kyseinen kaiverrustyö todellisuudessa kokonaisuudessaan paremman näköinen kuin mitä kamera on onnistunut tallentamaan.
Informatiiviset 3 ja 4 kuvat yllä: tässä kohteessa listattu/myytävä on pienempi eli oikeanpuolinen kaiverrus. Kuvattuna erikseen myytävän suuremman kaiverruksen vieressä antaakseen esimerkin mittasuhteista. Arvostan pienempää enemmän grammahinnaltaan tunnuslaatan ansiosta.
Viimeisin provenienssi: Marc Labenne. Hänen perheensä löytänyt tämän raakakiven vuonna 2001, jonka jälkeen Marc hiotuttanut siitä Orangin.
Käsittelymenetelmät: käsittelemätön
Raakakiven löytöpaikka: rikastaja ei enää 100% varmuudella muistanut tarkkaa löytöpaikkaa, kuitenkin ilmoitti todennäköiseksi paikaksi Libyan. Selvää kuitenkin on että kivi peräisin siltä maailman aavikkoseudulta.

Informatiivisia ulkopuolisia linkkejä
http://www.geologia.fi/index.php/2011-12-21-12-58-39/2011-12-21-13-00-04/meteoriittien-ominaisuudet
http://geology.com/meteorite/

 


Kuvauksessa oleva näyte/näytteet on myytävänä sellaisenaan
Myytävää erää on kaupan ainoastaan yksi kappale. Yksilölliset digitaalikuvat on otettu varsinaisesta kohteesta joka on myynnissä ja joka toimitetaan asiakkaalle.


Painot
Karaatti (ct)
1 ct = 0,2 grammaa
1000 g = 1 kg


Väri
Jalokivien väri voi olla määritetty mahdollisimman huolellisesti ottaen huomioon perusvärin, värisävyn ja värin kylläisyyden.

Perusväri:  jalokiven pääasiallinen väri.
Sävy:  perusvärin vaaleus tai tummuus. Lisäen mustaa väriä = tummempi sävy.
Kylläisyys:  perusvärin voimakkuus tai intensiteetti.

Ellei muuten mainita väri on luokiteltu tässä listauksessa käyttäen päivänvalon ja hehkulampunvalon yhdistelmää.


Puhtausluokitus koskien värillisiä jalokiviä
Termillä "värilliset jalokivet" tarkoitetaan kaikkia jalokiviä lukuunottamatta timanttia. Termi viittaa myös jalokiviin joissa ei ole perusväriä, ja orgaanisiin korumateriaaleihin. Koska puhtausluokitus värikiville on useimmiten vähemmän tärkeää kun niiden perusvärin laatu (toisin kun timantinluokituksessa), on puhtausluokitus huomattavasti väljempi värikiviä luokiteltaessa.

Käytetty asteikko alla:
täydellisestä – hyvinkin sulkeumaiseen
 
FL  (täysin puhdas sulkeumista ja täydellinen hionta)
IF  (puhdas sulkeumista)
VVS1  (lähes puhdas sulkeumista)
VVS2  (lähes puhdas – vähäisiä sulkeumia)
VS1  (vähäisiä sulkeumia – joskus silmin havaittavia sulkeumia)
VS2  (vähäisiä sulkeumia – silmin havaittavia sulkeumia)
SI1  (silmin havaittavia sulkeumia)
SI2  (enemmän silmin havaittavia sulkeumia)
SI3  (silmin havaittavia sulkeumia - sulkeumainen)
I2  (sulkeumainen)
I3  (hyvin sulkeumainen)

On myös tärkeää ottaa huomioon että hyväksytyt puhtausasteet vaihtelevat eri jalokivien välillä. Esimerkiksi smaragdi on erittäin harvoin täysin puhdas ja se voidaan täten helpommin nostaa korkeampaan puhtausluokkaan kun esimerkiksi vihreä turmaliini jota tavataan usein täysin puhtaana. Esimerkkeinä käytetyt smaragdi ja turmaliini eroavat myös skaalan toisessa päässä siinä että markkinat ovat hyväksyneet smaragdin olevan jopa hyvinkin sulkeumainen, ja vastaavanlaisen määrän sulkeumia sisältävä turmaliini ei taas edes yllä jalokiville asetetulle asteikolle. Toinen esimerkki on rubiini joka esiintyy monesti myös hyvin sulkeumaisena, näin se voidaan luokitella markkinoiden hyväksymillä menetelmällä kuuluvan jalokiviluokkaan. Kestävyyttä uhkaavia sulkeumia saattaa olla SI-, mutta useammin I-luokassa.


Laboratoriotutkimus
Ellei erikseen mainita on tunnistus ja luokittelu suoritettu normaalissa gemmologisessa laboratoriossa.
Tavalliseen varustukseen kuuluvat mm. seuraavat laitteet:
päivänvalo- (noin 5500-6500 Kelvin), hehkulampunvalo- (15W 40W) ja halogeenivalo, pohjoinen päivänvalo (ei suora), kuituvalaisin, UV-valaisimet, 10-14-20-30x suurentavat luupit, gemmologinen stereozoom biokulaarinen mikroskooppi, tavallinen SKH-tyyppinen refraktometri –ledivalolla -natriumvalolla, diffraktiohila- ja prismaspektroskooppi, polariskooppi, karaattivaaka (Tanita model 1230) käytetty myös hydrostaattiseen punnitukseen, American Weigh CH-2000 vaaka, Leveridge –tyyppinen mittauslaite, GIA:n timantinluokitteluun tarkoitettu mittaviivoitin, raskaat nesteet, Rubin & Son CZ-Master kivisarja 1ct E F G H I J K, Presidium Multitester, dikroskoopit, Chelsea-värisuodatin, Terra-P Dosimeter-Radiometer, ym.


Käsittelymenetelmistä
Menetelmät monesti lisäävät monesti jalokivien arvoa, kauneutta ja joissain tapauksissa kestävyyttä. Kiven väri ja puhtaus voivat olla paremmat kun käsittelemättömässä kivessä, ja täten tehden siitä visuaalisesti puoleensavetävämpiä. Tähti- ja kissansilmäilmiö voidaan joissain tapauksissa tarvittaessa tuottaa tai poistaa. Menetelmät tekevät mahdolliseksi sen että kuluttajille on tarjolla suurempi valikoima tuotteita. Edellämainitut ovat markkina-arvoiltaan myös helpommin saavutettavissa.

Pääasiassa käsitellyt jalokivet voidaan jakaa kahteen eri luokkaan:

Markkinoiden hyväksymillä menetelmillä käsiteltyihin kiviin;
esim. tavallisella tai perinteisellä tavalla lämpökäsitelty rubiini ja safiiri, smaragdi jonka säröjä on täytetty värittömällä öljyllä, jne.
- tai -
Markkinoiden ei hyväksymillä menetelmillä käsiteltyihin kiviin;
esim. diffuusiokäsitelty ja/tai lasitäytetty rubiini ja safiiri, pinnoitetut kivet, jne.
 
Kaikissa myytävissä tuotteissa on tarkka ilmoitus siitä että onko kivi aito luonnossa syntynyt jalokivi. Silloin kun myynnissä on synteettisiä tai jäljitelmiä - gemmologisia tutkimuskokoelmakiviä niin asiasta ilmoitetaan selkeästi. Jalokivien ollessa täysin luonnollisessa tilassa (luonnossa syntynyt väri, optinen ilmiö, jne.) ilmoitetaan että kivi on ”käsittelemätön”. Tarkoitus on olla myymättä rubiineja, safiireja, ym. värikiviä jotka ovat diffuusio-käsiteltyjä, lasitäytteisiä, tms.; kuitenkin jos joskus myynnissä on sellaisia yritetään myös ehdottomasti ilmoittaa asiasta selkeästi. Joissain tapauksissa myytävän tuotteen hinta on niin edullinen ja provisio niin pieni, ettei ole ollut kannattavaa (resursseja) tehdä erillisiä testejä ja tällöin on ilmoitettu ”mahdollisten käsittelymenetelmien paljastamiseksi ei ole tehty tutkimusta”.
 

 
Kaupan päädyttyä pyydän kohteliaimmin antamaan positiivisen palautteen kaupankäynnistä Kiitos! Jos jostain syystä olette harkinneet jättää neutraalin tai negatiivisen palautteen, esim. jos posti on rikkonut tuotteita (hyvin harvinaista) niin pyydän Teitä ottamaan minuun ensin yhteyttä jotta voimme sopia asiasta sopusoinnussa.
 
Vastaan sähköposteihin ja erityistoiveisiin useimmiten saman päivän aikana!
Casimir von Schantz F.G.A. D.G.A.
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

3 294 €
Sulkeutuu 77 vrk 5 h 1 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

3 294 € Sulkeutuu 77 vrk 5 h 1 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.