Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

 • Toimitusaika *): Normaalisti 5 - 7 työpäivää
 • (+1pv joihinkin osiin Suomessa)
 • *) kun tehtaan Euroopan varastossa on.
 •  
 • Globaalin vakavan komponenttipulan takia
 • myös tämän mallin saatavuudessa ajoittaisia katkoksia.  
 • TÄRKEÄÄ! Varmistathan toimitusaika arvion
 •  ennen "Ostaheti" klikkausta!

 

Kannattaa tutustua hämmästyttäviin ominaisuuksiin tässä hintaluokassa!

SDS1202X-E
  lisää tietoja.

SDS1000X-E sarjassa ei ole muita 2-kanavaisia malleja kuin tämä 200MHz malli.
(SDS1000X-E/X-U sarjassa on lisäksi 4-kanavaisia 100 ja 200MHz malleja))
Sarjaliikenne dekoodaukset sisältyvät aina vakiona!
Näyttö on 7" 800x480 LED taustavalollinen TFT (sama kaikissa SDS1000X-E/X-U malleissa)

Laitteen ydintä X-E sarjassa pyörittää Xilinx Zynq 7020 SoC joka mahdollistaa tuon, tässä hintaluokassa, massiivisen 
1M sample FFT käsittelyn sekä  automaattiset mittaukset täydellä aikaresoluutiolla suoraan varsinaisesta näytemuistista.
Mittauksia ei siis tehdä suppeasta välipuskurista tai peräti ainoastaan näyttömuistista kuten joissain. Sellainen ei ole nykyaikaa.

Käyttöliittymä toimii nopeasti eikä toimintoja säätäessä ole sellaisia viiveitä ja hitautta kuten esim Rigol DS1000Z mallissa.

X-E  2-kanavaisessa sarjassa on  länsimarkkinoilla vain 200MHz malli. Jos näet jossain markkinoilla esim 70 tai 100MHz 2-kanavaisia SDS1000X-E malleja niin ne eivät kuulu EU alueen markkinoille eikä niillä ole EU alueen takuita eikä tukipalveluita. 

Mittaamani taajuusvasteen -3dB piste on yli 230MHz ja -6dB noin 280MHz*)
*) tämä luonnollisesti edellyttää 1GSa/s näytenopeutta. Kun käytössä on 2 kanavaa on maksimi käyttäkelpoinen taajuusalueen raja 200MHz jonka yläpuoliset taajuudet alkavat aiheuttaa aliasointia.

Siglentin HW valmistuslaatu on verrattavissa Keysight (ent Agilent, entinen HP)  ja Tektronix vastaaviin.  

Nopeimmillaan SDS1202X-E pystyy  jopa 100000 vaakapyyhkäisyyn sekunnissa ja luonnollisesti ne kaikki päivittyvät myös näyttömuistiin josta sitten näytölle kerrostettuna siinä tahdissa kun TFT päivitetään. (yleisesti skooppimaailmassa käyteyllä "waveforms/s" termistöllä 100kwfm/s). Kun ei puhuta mainosten ja esitteiden maksimi peak nopeuksista on oskilloskoopin käytännössä mittaamani jatkuva keskiarvo max > 80kwfm/s. (50ns/div, 1Ch, Dots)

Sekvenssitallennuksessa (tunnetaan paremmin nimellä: Segmented memory acquisition) 
Mittaamani ns taattu huippunopeus maksimissaan yli 480kwfm/s. Tällä nopeudella tulevat triggaustapahtumat johtavat aina tallennukseen. Tämä paras nopeus saavutetaan 50ns/div asetuksella, yksi kanava käytössä, maksimi segmenttien määrä on noin 45000.
Tämä nopeus on todella rankka. Pyyhkii pöytää mennen tullen Keysightin X1000 sarjan skoopeilla. Valmistajan ilmoitus 400kwfm/s max.
Tietenkin sekvenssitallennus on erittäin hyödyllinen muistakin syistä. 
Huomaa että tämä on aivan eri asia kuin esim Rigol 1kZ mallin alkeellinen hiukan vastaavan kaltainen toiminto..

Myös sekvenssitallennuksen "serkku" eli jatkuvasti taustalla toimiva historiapuskuri on monissa tilanteissa varsin tehokas työkalu.
Pysäytä ja kelaa taaksepäin ja katso mitä äsken tapahtui (tietenkin aika tai paremminkin kuinka monta edellistä vaakapyyhkäisyä on historiapuskurissa riippuu monista asetuksista sekä signaalista.) Tämä on melko harvinmainen ominaisuus ja siksi usein "aliarvostettu" ja vain siksi että se on monille tuntematon. Tai sitten ns "happamia sano kettu pihlajanmarjoista" efekti mielipiteissä. 
Sensijaan esimerkiksi Rohde&Schwarz RTO malleissa on. (toki huomattavasti laajemmin ominaisuuksin)

Kirkkausgradientti lisää  informaatiota signaalista ja tietenkin tekee katselusta muutenkin miellyttävämpää.  Tämän lisäksi on valittavissa näyttötavaksi nopeaa havainnointia tukeva värigradienttinäyttö jossa väreillä osoitetaan kuinka usein signaali on kussakin kohdassa ollut.  

Kuvassa tarkastellaaan sekvenssitallennuksen tuloksia ja käytössä värigradientti.

Jotain lisää oskilloskoopista täällä (täydentyy myös sitä mukaa kun ehdin purkaa tekemiäni testejä)

Skoopin triggaus on hardwarepohjainen digitaalitriggaus joka on osa tätä Siglentin SPO "moottoria". Perinteisempi tapa on ollut digiskoopeissakin erottaa analogisesta etupäästä analoginen signaali triggaukseen jossa sitten komparattorityyppisesti muodostetaan trig signaali. Tässä mallissa näin ei ole. Triggaus prosessoidaan digitoidusta signaalista AD muunnoksen jälkeen. Se on ollut vaikea tekniikka aiemmin mutta piiriteknologian kehittyessä tämäkin on tullut mahdolliseksi ilman huippukalliita ASIC piirejä.  Tällä tekniikalla päästään tarkkoihin ja myös hyvin edistyksellisiin triggaustapoihin ja niitähän tässä mallissa riittää. Triggaustarkkuus on erinomainen ja triggausjitteri on todella poikkeuksellisen pieni - tässä Siglent on todella laittanut parastaan ja se näkyy ja samalla erottaa jyvät akanoista.

Myös skoopin  ikkunoitu zoom on osin hardwarepohjainen.  Samoin täysnopea mask test (pass/fail) joka pystyy täyteen wfm/s nopeuteen riippumatta pass/fail testin tuloksesta. Tässä Siglent pesee useat kilpailijansa tämän hintaluokan oskilloskoopeissa.

Koko FFT on laittetu uusiksi ja resoluutio nostettu todella suureksi. FFT on 1Msample!
Tällä saavutetaan - esimerkiksi - 0-500kHz alueella huikea erottelukyky.  Kuten alla olevassa kuvassa jossa 455kHz radion välitaajuus ja 100Hz sekä 120Hz AM modulaatio
.


Samoin automaaattiset mittaukset käyttävät maksimissaan huomattaavasti enemmän dataa kuin aiemmin.

Tässä hintaluokassa  ei ole ainottakaan kilpailijaa edes lähellä jossa on yhdessä nämä valmistajan ilmoittaamat ominaisuudet:

1. 500uV/div todellinen herkkyys täydellä 200MHz kaistaleveydellä ja huomattavan alhaisella kohinatasolla.
2. 1 M sample  FFT 
3. Max 100 000 wfm/s (peak), 
Max jatkuva 80000 wfm/s  normaalitilassa.
4. Max reilusti yli 400 000 wfm/s (segment/s) sekvenssi (segmentti) tallennus toiminnossa. 

5. Sekvenssitallennuksessa max jopa 80 000 segmenttiä aikaleimattuna. (huom 1)
6. Historia tallennus max jopa 80 000 edeltävää "vaakapyyhkäisyä" aikaleimattuna. (huom 1)
    ja selattavissa taaksepäin kun pysäyttää skoopin.
7. Täysnopeuksinen pass/fail maskitesti.
8. Kirkkaus- sekä värigradientti näyttö.
9. Sarjaliikenne dekoodaus vakiona. (I2C, UART/RS232, SPI, CAN, LIN)

(Huom 1)  Määrä riippuu kulloinkin käytössä olevasta vallitsevasta wfm data pituudesta

X-E sarjan laitteissa on myös LAN liiityntä.  Toki liittyä voi myös USB käyttäen.  ja luonnollisesti sitten erikseen on etupaneelissa paikka USB tikulle jonne siirtyy (varsin nopeasti) ruutukaappaus yhdellä napin painalluksella.

 

Samplenopeudet

1 kanava
-1GSa/s max, 14M samplemuisti max. Waveform history buffer max 54Mpts

2 kanava
-500MSa/s max kummallekin kanavalle, 7M samplemuisti kummallekin kanavalle. Waveform history buffer max jopa 27Mpts kummallekin kanavalle.

-Vertikaali alue 500 uV/div - 10V/div 1-2-5 askelin +  väliarvot eli hienosäätö. *). 

-Horisontaali 1ns/div - 100s/div ja tottakai ikkunoitu zoomaus. 1-2-5 askelin.

-Näyttö 7"  800x480 LED taustavalaistu TFT 

*) HUOM. Siglentin 500uV on täysresoluutioinen  eikä suinkaan se digitoidulle signaalille tehty  "pixelizoomaus" jota monet valmistajat harrastavat.  Lisäksi tämäkin jännitealue on Siglentissä täydellä kaistaleveydellä! Eli käyttäjä saa valita joko täyden kaistan tai rajattuna 20MHz filtterillä. 
(Mittaamani kohinan keskiarvo täydellä kaistalla on suuruusluokka 70µVrms 1µs/div avoin tulo. Mitattu käyttäen St dev mittausta joka jättää mahdollisen DC offsetin huomiotta eli on todellinen AC Vrms)

 • Oskilloskooppi on niin monipuolinen että yksityiskohtaisempi tietous kanattaa kaivaa englannin kielisestä User Manuaalista sekä Datalehdestä. 

 

User manual, datalehti yms löytyy täältä.

 

 

Laitteen toimitustapa:   UPS standard®, ostajan osoitteeseen (perille) toimitettuna.

 • Laitepaketti sisältää
  -Oskilloskooppi SDS1202X-E
  -2kpl 200MHz probeja PP215
  -Pikaohje (engl)
  -Tehtaan kalibrointitodistus
  -USB kaapeli
  -Virtakaapeli (EU)

Lisäksi luonnollisesti kuitti/kauppakirja laitteen sarjanumerolle yksilöitynä tehdastakuun vaatimin tiedoin. Kauppahinnan ALV ei ole vähennyskelpoinen. Kauppakirja/kuitti toimitetaan lähetyksestä erillään.

 

?Maksuehto:  Tilattaessa.

 • HUOM! Jos olet yritysostaja. Ota yhteyttä ensin! (yhteysosoite ilmoituksen lopun kuvassa)

  Toimitus:  "UPS standard®"? paketti suoraan ostajan osoitteeseen.

  Nouto: Tällä hetkellä ei lainkaan mahdollinen.  

Laitteella on 3v tehdastakuu tehtaan ehdoin. Avustan kaikkien kauttani ostettujen Siglent laitteiden mahdollisia takuuasioita koskevissa tilanteissa. Minulla on erittäin hyvät yhteydet valmistajaan monella tasolla.


Siglent tehdastakuun määrittely löytyy englanniksi:  http://siglenteu.com/shfw.aspx?id=16

Laitteeseen ei ole suomenkielistä ohjekirjaa eikä datalehteä eikä käyttöturvallisuuteen liittyvää kirjallista ohjetta. Ostajan on hallittava tässä suhteessa laitteen käyttö joko hallitsemalla englanninkielisen ohjemateriaalin ymmärtämisen riittävästi ja/tai riittävät tiedot muuten. Ostaja vakuuttaa ymmärtävänsä tämän kauppaa tehdessään!

Neuvoja saa kysyä. Mailiosoite alhaalla kuvassa.

Laitteen oikea käyttäminen (myös ilman suomenkielisiä ohjeita) edellyttää ostajalta/käyttäjältä riittävää tietoa, taitoa ja kokemusta sekä huolellisuutta laitteen käyttämisestä mittalaitteena turvallisesti henkilövahinkovaaran suhteen sekä laitteen vahingoittumisen estämiseksi käyttövirheen seurauksena.  Tällaiset laitteet ovat eivät ole käyttötarkoituksesta (jännitteellisten laitteiden tutkiminen) johtuen valmistettu samalla tavalla itsessään käyttöturvallisiksi kuten kodin tavanomaiset viihde- ja muut elektroniikka- ja sähkölaitteet. Käyttäjällä pitää olla riittävät tiedot laitteen käytöstä turvallisesti jännitteellisten laitteiden tutkimisessa erilaisissa tilanteissa ja ympäristöissä.
Virheellisestä käytöstä aiheutunut vikaantuminen ei myöskään ole takuuperuste.

Vastaan mielelläni kysymyksiin.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

408 €
Ilmoitus on sulkeutunut 21.6.2022 9:05
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista ja vähintään 1 palautepistettä.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.