Kuvaus

Crescendo - hitaasti kasvaen
Outi Salo - Salutonova Oy
Psykologian perustieto II
CRESCENDO – HITAASTI  KASVAEN

on persoonallinen ja koskettavakin kehityspsykologian perusteos. Se antaa kuvan inhimillisen kasvun vaiheista koko elämänkaaren laajuudelta. Ihmisen kasvaminen on vuorovaikutusta. Kirjan tavoitteena on auttaa ymmärtämään vuorovaikutustilanteita ja opastaa käyttämään niitä kasvua tukevalla tavalla kaikkialla missä toimitaan ihmisten parissa ja ihmisten parhaaksi: hoitoaloilla, sosiaalityössä, kasvatus- ja opetustehtävissä, perheessä, parisuhteessa, palveluammateissa, suojelutehtävissä, nuorisotyössä jne. 
Kirja jäsentyy ikäkausiin ja kuvaa eri kausien kasvutehtävät ja kriisikohdat mm. persoonallisuuden, sosiaalisen, motorisen, emotionaalisen ja kognitiivisen kehityksen kannalta. Seuraamme ihmisen elämänkaarta kohdusta kotiin, kodista pihaan, pihasta kylälle, kylältä maailmalle – ja maailmalta kotiin. 
Crescendo on kirjoitettu teoreettisen kurinalaisesti vaikka liikkuukin tieteen ja taiteellisen ilmaisun raja-alueilla. Teksti jättää lukijalleen oivaltamisen ja löytämisen ilon samoin kuin mahdollisuuden tunnistaa tekstissä jotakin lukijan omasta kasvutarinasta, sen heikkouksia ja vahvuuksia, joita voi turvallisesti tarkastella kirjan tarjoamaa yleistä ja yhteistä inhimillisen kasvun elämänkaarta vasten. 
Psykologian perustieto on tarpeen ja hyödyllistä sekä arkisissa kanssakäymistilanteissa että erilaisissa ammatillisissa hoito- , ohjaus-, kriisi-, huolto- ja kasvatustehtävissä. Kirja haastaa lukijansa pohtimaan arkisia elämäntilanteita myös erilaisin kysymyksin ja tehtävin. Lisäksi teksti tarjoaa virikkeitä ja tukea oman käyttäytymisen ja omien inhimillisten vuorovaikutussuhteiden arvioimiseen. Kirja soveltuu oppikirjaksi opettajajohtoiseen opetukseen, oppimateriaaliksi opiskelijan omaa aktiivisuutta korostaviin menetelmiin ja itsenäiseen opiskeluun. 
 
Kirjan kirjoittaja Outi Salo on neuvola ja koulutyön johtava psykologi. Aiemmin hän on toiminut psykologian lehtorina terveydenhuoltoalan ammattikorkeakoulussa. Tämä neljän lapsen äiti on kirjoittanut myös satukirjan "Puukenkäkesä".
 
Psykologian perustietokirjojen kohderyhmät:

  • Kaikki jotka ovat kiinnostuneita henkisen hyvinvoinnin monipuolisesta edistämisestä
  • Opiskelijat, jotka valmistuvat ihmissuhdeammatteihin
  • Ammatti-ihmiset, jotka haluavat elvyttää, uudistaa ja täydentää psykologista tietämystään


Kovakantinen. 5.painos 1997.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

7,90 €
tai
Sulkeutuu 4 vrk 3 h 55 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7,90 € Sulkeutuu 4 vrk 3 h 55 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.