Kuvaus

Outi Heiskanen: Outo lempi - Vinkeyksiä ja kummallisuuksia elokuvien ihmemaailmasta
Teos 2006,1.painos. Kovakantinen ;304 sivua.

 

Mitä ei pidä koskaan tehdä, jos joutuu kauhuelokuvaan? Mitä autoa Steve McQueen ajoi Bullittissa? Milloin on vuorossa Martini shot? Entä mitä tapahtui ”hajuelokuville”?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin antaa vastauksen Outi Heiskasen uusi elokuvakirja Outo lempi. Triviakirja elokuvan ystäville. Elokuvan yli satavuotisen historian aikana on sattunut ja tapahtunut paljon sellaista, mikä ei mahdu tavanomaisiin histo-riikkeihin. Tämä pätee ennen kaikkea Hollywoodiin, elokuvateollisuuden unelma-kaupunkiin. Outo lempi on sukellus paitsi elokuvamaailman hurjiin ja hulvattomiin, myös koskettaviin ja traagisiin ilmiöihin. Kirja vastaa myös moniin tavallista valkokankaan kuluttajaa askarruttaneisiin teknisiin kysymyksiin, kuten kuka mahtaa olla elokuvien lopputeksteissä mainittu best boy tai mistä aineksista elokuvaveri on tehty.

Ensyklopedisen kirjan hakusanat on valittu systemaattisen mielivaltaisesti. Lyhyiden kiteytysten lisäksi kirjassa on pitempiä katsauksia muun muassa elokuvasuudelmien historiaan, traagisiin näyttelijäkohtaloihin ja yksittäisten tähtien merkitykseen länsi-maisen muodin luojina.

Outo lempi ei vaadi oheismateriaalia, ellei sellaiseksi sitten lasketa valkokankaan äärellä tai kotona koettuja omia elokuvaelämyksiä. Kirjasta voi nauttia yksin ja yhdessä, vaikkapa kisailemalla ystävien kanssa elokuvatietoudesta.


Outo lempi kertoo – ja on syntynyt – rakkaudesta elokuviin.

 

Kirjan kunto on hyvä. Ei kansipapereita, hienoista kulumaa kansissa, muuten hyvin siisti.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

5 €
Sulkeutuu 7 vrk 5 h 38 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5 € Sulkeutuu 7 vrk 5 h 38 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.