Kuvaus

Ruusu-ristin kirjallisuus r.y. Helsinki 1980

Voittaja maksaa postikulut tai nouto Käpyästä.

Infoa tekijästä:

Pekka Ervast (1875–1934) oli kirjailija, ajattelija, teosofi, salatieteilijä ja mystikko. Eräät lapsuuden ja nuoruuden aikaiset kokemukset innoittivat Pekka Ervastia pohtimaan elämän tarkoitusta. Hän tutki, mitä elämä ja kuolema on, mikä on elämän tarkoitus ja mitä eri uskonnot ja ajattelijat opettivat näistä asioista. Ennen vuosisadan vaihdetta Pekka Ervast tutustui teosofiaan ja mm. H. P. Blavatskyn teoksiin. Omat henkiset kokemukset saivat hänet vakuuttuneeksi elämäntehtävästään. Tuolloin Pekka Ervast oli keskeisesti vaikuttamassa teosofisen liikkeen syntyyn ja leviämiseen Suomessa. Teosofinen Seura perustettiin Suomeen virallisesti v. 1907 ja Pekka Ervast toimi sen ylisihteerinä alusta lähtien aina vuoteen 1919, sen jälkeen hän otti vastaan johtajan tehtävät juuri perustetussa Ruusu-Ristissä.

Pekka Ervastin kirjallinen tuotanto on laaja käsittäen yli 100 teosta: kirjoja ja esitelmäkokoelmia eri elämän alueilta sekä muutamia romaaneja. Lisäksi hän kirjoitteli paljon sen ajan päivä- ja aikakauslehtiin. Hän toimi Omatunto-, Tietäjä- ja Ruusu-Risti-nimisten teosofisten lehtien (pää)toimittajana sekä oli ahkera, ympäri maata kiertävä luennoitsija. Joinakin vuosina hän oli luetuimpia kirjailijoita Helsingissä (kaupungin kirjaston tilastojen mukaan).

Pekka Ervast ilmentää elämäntyössään kristillistä teosofiaa ja ruusuristiläisyyttä. Erityisesti hän syventää ja kirkastaa Jeesus Kristuksen opetusten sisältöä. Hän tuo julki sen, mikä kirkoilta on jäänyt huomaamatta ja mikä kuitenkin on kristinuskon syvin olemus: Jeesus Kristuksen opetusten seuraaminen, eikä sokea ja ymmärrystä vastaan sotiva sijaissovitususko, joka on järjetön, koska se mm. edellyttää, että jumala olisi paholainen, joka tuomitsisi luomiansa eläviä ja tajuisia olentoja ikuiseen kadotukseen. Jeesus Kristus opetti meidän jokaisen sydämessä olevasta rakkauden ja hyvyyden Jumalasta.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
8 €
Sulkeutuu 7 vrk 25 min
tai 5 minuuttia viimeisen tarjouksen jälkeen.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria
Lähtöhinta 8 € Sulkeutuu 7 vrk 25 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.