Vantaan Antikvariaatti Oy
Olemme alan suurimpia toimijoita Suomessa. TUOTETIEDOISTA POIKETEN KIRJOJA EI VOI NOUTAA. Toimitamme tilatut tuotteet postin välityksellä hyvin pakattuina. Tiedustelut: huuto@vantaanantikvariaatti.fi, 050 362 6620.

Kuvaus

HINTA SISÄLTÄÄ postituksen Suomeen.
MAKSUOHJEET tulevat Huuto.netin automaattisessa vastausviestissä. Postitamme kirjan heti, kun maksu näkyy tilillämme.

KIRJAN TIEDOT

Olavi Paukkunen - Pekka Turunen (toim.) : Päämajan tiedustelija

Olavi - Olli - Paukkusen sota kesti talvisodan alusta Lapin sodan loppuun asti. Olosuhteet ja viholliset vaihtuivat, mutta Paukkusen sodankäynnillä oli yksi erityispiirre, joka pysyi samana alusta loppuun: hän kävi sotaa väärällä puolella rintamalinjaa. Päämajan tiedustelija kertoo hänen ainutlaatuisen tarinansa.

Paukkunen otti osaa talvisotaan 6:nnessa ja 7:nnessä rajakomppaniassa. Komppanioiden rohkeista mestarihiihtäjistä ja ampujista muodostettiin 8. divisioonan hiihto- eli sissijoukkue. Joukkue oli eräänlainen jatkosodan erikoisjoukkojen - Päämajan kaukopartioiden - edelläkävijä. Sen sijaan varustuksensa puolesta se ei eronnut tavallisista joukoista. Karjalan kannaksen rajapitäjien miehillä oli päällään talvisodan legendaarinen ?malli Kajander?, siviilivaatteet.

Välirauhan alussa Päämaja kysyi Olavi Paukkusta tiedustelijaksi. Kannakselle suuntautuville tiedustelumatkoilleen Paukkunen valitsi parikseen tulevan Mannerheim-ristin ritarin Paavo Suorannan.

Jatkosotaan ja Lapin sotaan Paukkunen otti osaa kuuluisassa Päämajan kaukopartiopataljoonassa, ErP 4:ssä, ja suoritti sen aikana peräti 14 partiomatkaa. Vuoden 1944 lopulla rintama siirtyi pohjoiseen ja vihollinen vaihtui saksalaisiin, mutta Paukkunen jatkoi vaarallisia retkiään.

Pekka Turunen sai teostaan varten käyttöönsä Olavi Paukkusen 1980-luvun lopulla kirjoittamat julkaisemattomat sotamuistelmat, jotka tämä oli laatinut päiväkirjamerkintöjensä ja partiomuistiinpanojensa perusteella. Turunen on täydentänyt Paukkusen tarinaa oman laajan sotahistoriallisen tutkimustyönsä pohjalta.

Painovuosi: 2012
Painos: 4.
Sivumäärä: 237
Sidosasu: Sidottu, kuvakannet
Kustantaja: Gummerus
Kieli: suomi

Toimitus: Posti / Nouto

Varastopaikka: 266

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

10 €
Sulkeutuu 84 vrk 15 h 54 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

10 € Sulkeutuu 84 vrk 15 h 54 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.