Kuvaus

PARIISIN MAAILMANNÄYTTELYSTA TARTON RAUHAAN

-Kirja ilman väkivallan ihailua ja kansallisuusvihaa ja kaikki teot oikeuttavaa takautuvaa juristiteoriaa, joka on ollut tähän saakla välttämätöntä keskushallinnon aseman ja toimien oikeuttamiseksi.

-Pariisin maailmannäyttely 1900 oli suomalaisen kulttuurin komea näyttö. Suomi oli maa, jossa suomalaiset kansanrunot olivat syntyneet ja levinneet sitten Itä-Karjalaan, jonne oli myös kulökeutunut Suomalainen hirsiarkkitehtuuri.

-Se että asia oli tapahtunut päinvastoin, ei huolettanut. Mutta propagandanta seurasi pahinta mitä siitä voi seurata: suomalaiset alkoivat uskoa siihen.

-Tsaarinvalta ei pystynyt terroriin eikä hallinnut nykyaikaisen propagandan keinoja. Se ymmärsi itsensä jakamattomaksi, pyhäksi vaikka Venäjästä oli tullut monikansallinen valtio.

-Keisarikunta oli kasvanut luonnollista kokoaan suuremmaksi ja koonnut vihollisia kaikkialle rajoilleen. Yritys kohentaa maan taloutta kannattamaan kasvavaa sotilaallista rasitusta ei ehtinyt toteutua, kun maa jo joutui mukaan maailmansotaan.

-Suomessa terrori ja juristeria, kulttuuri ja propaganda kulkivat käsi kädessä kun oikeiston ja vasemmiston aktivistit pyrkivät valtaan rinnan Venäjän vallankumouksen kanssa.

-Suomessa tulokset olivat aluksi hienoja ja harmittomia. Mutta 1918 aatteidan ja terrorin yhdistelmä vei Suomessa tekoihin, joita ulkomaailma ei hyväksynyt, ja Neuvosto-Venäjällä kolmen vuosikymmenen aikana ihmiskunnan historiassa eniten uhreja vaatineeseen terroriin.

-Kirja kovakantinen, painettu 1997, 248-sivuinen.
-Alussa nimikirjoitus, muuten kunto uudenveroinen.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

16 €
tai
Sulkeutuu 9 vrk 18 h 23 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

16 € Sulkeutuu 9 vrk 18 h 23 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.