Kuvaus

Paavo O. Pellinen: ALASKAN ONNI. 1984 Oy Kirjapaino Ab, Vaasa. 189-sivuinen nidottu kirja, kannen reunassa pieni repeämä (ks. kuva), muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

 

Alaskan Onni (1984) on elämäkertakertomus: Onni Markkala kertoo ja samasta Pohjanmaan pitäjästä oleva Paavo O. Pellinen kirjoittaa tarinaa. Onni Markkala on syntynyt vuonna 1904 esikoisena vähävaraiseen mutta runsaslapsiseksi kasvavaan perheeseen. Hänen isänsä tekee metsätöitä mutta rahat menevät alkoholiin. Onnikin tekee metsätöitä. Hän käy armeijan ja perustaa perheen. Lisätuloja hän pyrkii saamaan hevoskaupoilla. 1930-luvulla hän lähtee muiden mukana Länteen. Kanadassa menee neljäkymmentäviisi vuotta.

 

Totuus, mitä se loppujen lopuksi on. En voi jättää totuutta, se kulkee rinnallani, kuin varjo se seuraa, jopa joskus asettuu minuun.
Oliko Onni Markkala syntynyt kulkuriksi? Kun maa alkoi polttaa jalkojen alla ja kun mieli halasi muutosta elämään, pakkasi Onni reppunsa ja lähti seikkailunhaluisena retkillensä. Kotimaan reissulla tulivat hänelle tutuiksi niin savotat kuin uittoväylätkin. Hän vaihtoi hevosia – kelloja – ja naisiakin. Ja joi ajoittain rajustikin viinaa. Nuorukaisena hän joutui jopa kotinurkillaankinkin mukaan elämän hurjiin pyörteisiin. Ja kun Pohjanmaan miehet lähtivät kohti suurta Länttä, lähti Onnikin Kanadaan menijöiden mukaan parempia ansioita hakemaan. Ja töitä löytyikin kansainvälisten siirtotyöläisten kansoittamista työkohteista.
'Ilmassa oli sähköä. Tiedettiin että mukana oli kovia miehiä joita poliisi jahtasi. Peliin alkoi tulla jännitystä. Rahakasat kasvoivat. Hemmi voitti alkuun mutta rupesi sitten häviämään. Äkisti Hemmi huusi. – Peli seis! Joka liikahtaa, täältä paukkuu.
Se oli kovaa tekstiä kun oli kovat miehet vastassa. Mihin olinkaan sotkeutunut!'

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

6 €
tai
Sulkeutuu 116 vrk 10 h 28 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 116 vrk 10 h 28 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.