Kuvaus

Erittäin hyväkuntoinen sidottu kirja.

Comics go Underground! Underground-sarjakuva vastakulttuurina vuosien 1967-1974 Yhdysvalloissa

1960-luvun puolivälissä Yhdysvalloissa alkoi ilmestyä kaupallisista kustantamoista riippumatonta sarjakuvaa, joka hyökkäsi rajusti ympäröivää yhteiskuntaa ja siinä hallitsevaa arvomaailmaa vastaan. Radikaalista, "maanalaisesta" luonteestaan johtuen tätä uudenlaista sarjakuvaa alettiin kutsua underground-sarjakuvaksi. Nimensä mukaisesti se liittyi Yhdysvalloissa samaan aikaan nousseeseen laajempaan vastakulttuuriseen liikehdintään, joka oli kehittynyt toisen maailmansodan jälkeisessä voimakkaassa yhteiskunnallisessa ja kulttuurisessa murroksessa. 


Päivi Arffman tarkastelee väitöskirjassaan underground-sarjakuvan ja vastakulttuurin yhteistä kehityskaarta kukoistuksesta hiipumiseen vuosien 1967-1974 välisenä aikana. Mistä ja miksi vastakulttuuri ja underground-sarjakuvat syntyivät ja miksi ne laantuivat? Mitkä olivat 1960-luvun kapinan keskeiset ideat ja ongelmat ja miten ne ilmenivät underground-sarjakuvissa? Millä tavoin underground-sarjakuvat kuvasivat vastakulttuuria itseään hippeineen, naisasianaisineen, rauhanliikkeineen, kansalaisoikeustaistelijoineen, uusvasemmistolaisineen ja opiskelijaradikaaleineen? 

Kaikessa kapinallisuudessaankin underground-sarjakuvat säilyttivät satiirisen perusluonteensa myös vastakulttuuriin itseensä nähden. Tästä johtuen ne tarjoavat monipuolisen näkökulman 1960- ja 1970-lukujen taitteen vastakulttuuriseen liikehdintään: underground-sarjakuvat eivät toimineet pelkästään 1960-luvun kapinan tulkkeina, vaan myös sen kriittisinä tarkkailijoina.

Rahat tilille, paketti postiin. Huutoon lisätään pk:t.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

15 €
Sulkeutuu 64 vrk 18 h 48 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

15 € Sulkeutuu 64 vrk 18 h 48 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.