Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Pari aivan minimaalista pistettä, ei puhuta edes naarmusta.

 

Neil Hardwickin suurteos Pakanamaan kartta ei ainoastaan ollut mestarillinen. Aivan uudenlaisen rakenteensa vuoksi se teki myös suomalaista tv-historiaa.

Lyhyt juonenkuvaus jaksoittain: 

Osa 1: Time code. Matka elämän ja kuoleman perimmäisten kysymysten ääreen alkaa: tervetuloa mukaan löytämään oma polkusi moraaliviidakon läpi.

Osa 2: Freeze. Kuvaussihteeri Helena Koskinen on saanut vakavan aivovamman työtapaturmassa - jos se oli tapaturma. Näyttelijä Risto Kareinen on ilmeisesti jonkinlainen agentti - hän on myynyt salakuuntelulaitteen sisältävän rannekellon virolaisen rokkiyhtyeen venäläiselle managerille. Nyt yhtye on pidätetty ja kello on poliisin hallussa. Riston alkaa olla aika häipyä.

Osa 3: Rewind. Guatemalalainen nainen on järjestänyt Ristolle onnettomuuden, jonka Tapani kuulee Riston kellossa olevasta salakuuntelulaitteesta. Tapanille tulee kiire pois Riston asunnosta ennen kuin tappajat saapuvat sinne.

Osa 4: Playback. Virolaiset ovat murhanneet managerinsa ja menneet maan alle. Tapani alkaa ymmärtää, että Helenaa ympäröivät tapahtumat liittyvät Englannin kuvausmatkaan, jolla Tapani ja Helena tutustuivat toisiinsa. Helena ei pysty tai ei suostu muistamaan mitään.

Osa 5: Stand by. Tapani tietää sen verran, että Helena on ollut tekemisissä Riston kanssa, ja että Helena ja Carmen ovat ennestään tuttuja. Kohta hän tietää paljon enemmän.

Osa 6: Live. Anu, jonka luona karkuteillä olevat virolaiset asuvat, on tappanut Riston sairaalassa. Helenan ja Tapanin matka elämän ja kuoleman perimmäisten kysymysten ääreen alkaa olla ohi - he ovat kohta perillä. Sarja päättyy mutta tarina ei.

Uutta oli laajan ja moniulotteisen tarinan rakentaminen palapelimäisesti useille aikatasoille. Katsojaa ei päästetty helpolla: pysyäkseen tarinan tasolla oli katsojan keskityttävä näkemäänsä herpaantumatta. Siitäkin huolimatta mikään tarinassa ei ollut ennakoitavissa.

Vuonna 1991 ensiesitetty sarja nostattikin tuoreeltaan suoranaisen mediamyrskyn.

Ohjaus: Neil Hardwick

Näyttelijät: Vesa Vierikko, Mari Rantasila, Ilkka Merivaara, Ismo Alanko, Jukka Orma, Jouko Hohko, Ulla-Maija Siikavire, Elina Rintala, Jussi Ritola, Ari Siitonen, Martti Palo, Pekka Huotari, Tero Jartti, Pauliina Autio, Turo Pajala, Tomi Salmela

Valmistusvuosi:

Kesto: 5 h 29 min

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

15 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 9.10.2018 5:30
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.