Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Panasonic Lumix DMC-TZ71, 1/2,3" ja n. 12 megapikselin kennolla ja n. 30x optisella zoomilla oleva digikompaktikamera. Malli on tullut markkinoille n. 2013.

Kameran mukana toimitan 2 akkua (toinen alkuperäinen Panasonicin, toinen Patonan tarvikeakku).

Mukaan tulee myös USB-laturi ja kameralle asiaankuuluva latausjohto. Laturi on Nokia FC0300, eli ei kameran virallinen laturi, mutta toimii kyllä testatusti tämänkin kameran kanssa, antaa ulos 5 V 2,5 A. Latausjohto on virallinen Panasonicin johto. Se pieni liitin johdossa kuuluu olevan malliltaan miniUSB 2.0 8-pin. Johto toimii testatusti tämän nimenomaisen kameran kanssa.

Tässä kamerassa on monenmoista hienoutta kuten PASM, elektroninen etsin dioptriasäädöllä, ja RAW-kuvaus. Kamera on siis enemmänkin suunnattu "asiantuntija"yleisölle (ns. prosumer) kuin tavallisille tallaajille. Ks. linkkinä olevat reviewit, missä syynätään kameran ominaisuudet hyvinkin tarkasti.

Tämä on käytännössä sama kamera kuin DMC-TZ70. Ainoa ero näiden välillä on se, että TZ70:ssä digitaalista zoomia on 4x, TZ71:ssä 2x. TZ71 oli suunnattu Saksan markkinoille.

Oman kokemukseni mukaan tämä on hyvinkin miellyttävä ja mukava kamera. On myös hyvin tyylikkään näköinen. Kuvanlaatu on ihan riittävä pikkukennoiseksi. Videokuvan (AVCHD Full HD 1920x1080 50p) laatu suorastaan erinomainen, mitä edesauttaa kamerassa oleva (hyvä!) kuvanvakautusjärjestelmä. YouTubesta löytyy lukuisia esimerkkivideoita kameran tuottaman videon laadukkuudesta. Etsin toimii loistavasti apuna kirkkaassa auringonvalossa.

Kameralle löytyy Panasonicin tuesta apua ja käsikirjaa PDF-muodossa. Varsinkin jos hakee TZ70-kameran nimellä, onhan TZ71 käytännössä sama kamera kuin TZ70, kuten jo sanottu.

Mitään vikoja en kamerassa ole huomannut. Ostin tämän vuosi pari sitten paikallisesta yksityisestä löytötavaratoimistosta, missä tämä ei ihan halpa ollutkaan. Itsellä ollut hyvin vähällä kokeilukäytöllä. Kyseessä ei siis todellakaan ole mikään viallisena kirpputorille hyljätty roina, vaan joltakulta johonkin unhoittunut arvotavara.

Infoa, speksejä ja arvosteluita:

https://www.cameralabs.com/panasonic_lumix_tz70_zs50/

https://www.amateurphotographer.co.uk/reviews/compacts/panasonic-lumix-dmc-tz70-review

https://www.photoreview.com.au/reviews/advanced-compact-cameras/fixed-lens/panasonic-lumix-dmc-tz70/

https://www.dkamera.de/testbericht/panasonic-lumix-dmc-tz71/fazit.html

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


165 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 9.4.2023 20:17
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.