Kuvaus

Pasila TV-sarjan 5. tuotantokausi.

 

Pöysti saa vastaansa Suomen ovelimman pankkirosvon, Jusu Marttisen. Vaikka Pöysti yrittää mitä tahansa, Marttinen pääsee pakoon ja on vieläpä saavuttanut Vanuatun kunniakansalaisuuden. Rangaistuksena Pöysti alennetaan liikennepoliisiksi. Repomies tuli tilanneeksi asemalle uuden vesipisteen ostos-TV:n kautta ja joutuu säästösyistä irtisanomaan yhden aseman poliiseista. Neponen ja vaimo uusivat vihkivalan amerikkalaiseen tapaan. Pöystistä tulee bestman ja hän yrittää järjestää Neposen kolmen kaverin kanssa suunnitella tälle ennennäkemättömät polttarit, mutta lopulta päätyy peruspolttareiden pitämiseen. Yhdysvaltain 44. presidentti Barack Obama saapuu Suomeen tapaamaan Eestin valtiojohtoa. Kontiovaaralle selviää, että Obama on Kelviäläistä sukua ja päättää kostaa aamuohjelmastaan kieltäytyneelle Obamalle.

 

 

 

Julkaisun tiedot

Julkaisu:DVDLevyjen lkm  2

Julkaistu:7.6.2012

Aluekoodi:R2-Suomi

 

Kuva

Kuvasuhde:16:9Anamorfinen:Kyllä

Värijärjestelmä:PAL

5. tuotantokausi: 2012

kesto; 244 min

 

45. Koala vs. valkohai

Pöysti saa vastaansa Suomen ovelimman pankkirosvon, Jusu Marttisen. Vaikka Pöysti yrittää mitä tahansa, Marttinen pääsee pakoon ja on vieläpä saavuttanut Vanuatun kunniakansalaisuuden. Rangaistuksena Pöysti alennetaan liikennepoliisiksi. Pöysti juo itselleen darran, jossa hän alkaa kuulla ympärivuorokautisesti luonto-ohjelmista tuttua ääntä, joka kestää puoli vuotta. Lopulta Pöysti saakin darran avulla Marttisen kiinni ja pääsee siten darrasta eroon.

 

Vierailevina ääninä Tero Koponen ja Lars Svedberg.

 

46. Routalemmen potkut

Repomies tuli tilanneeksi asemalle uuden vesipisteen ostos-TV:n kautta ja joutuu säästösyistä irtisanomaan yhden aseman poliiseista. Lopulta irtisanottavaksi työntekijäksi päätyy Routalempi, joka saa läksiäislahjaksi sveitsiläisen linkkuveitsen. Hän ensimmäistä vastaantulevaa höyhentä seuraamaan lähtevä Routalempi ajautuu Lasse "Pimeys" Puurtisen, alamaailman julmimman kovanaaman, jengiin. Routalempi alkaa hetki hetkeltä lähentyä Puurtisen kanssa, mutta lopulta hän ja Puurtinen tajuavat olevansa eri maailmoista ja Routalempi palaa poliisiasemalle töihin.

 

47. Non, je ne regrette rien

Pöysti on lainannut Repomiehelle Inceptionin ja Repomies alkaa nähdä unia useassa eri tasossa. Toden ja unen raja alkaa hämärtyä ja tehdä häntä niin sekavaksi, että hän on vähällä tappaa itsensä. Pöysti pyytää apua sisäministeriltä, Kontiovaaralta ja ihmisshakkia harrastavilta mielenterveyslaitosten tutkijoilta, mutta heidän kaikkien vastaus on kielteinen. Edes Suomen "eittämättä keskisimmästä" elokuvatutkijasta, Peter von Schnabelista, ei ole apua. Lopulta ilmenee, että kaikki mitä tapahtui ennen alussa tapahtunutta Raunon heräämistä, oli pelkkää Pöystin näkemää unta. Jaksossa soiva kappale on Édith Piafin "Non, je ne regrette rien", josta jakson nimikin tulee.

 

48. Cops

Kontiovaara kaipaa lisää toimintaa elämäänsä ja tekee reportaasin Pasilan poliisien arjesta ja vastineeksi hän lupaisi tehdä Repomiehestä Viikon Hänen. Kontiovaara seuraa useina öinä Pöystin ja Neposen partiointia yöllä ja pilaa heidän työnsä. Repomies taas yrittää Viikon Häneksi päästyään estää toimittajia luulemasta häntä homoseksuaaliksi. Mutta vastustelullaan hän alkaakin herättää sellaista huhua.

 

49. Neposen polttarit

Neponen ja vaimo uusivat vihkivalan amerikkalaiseen tapaan. Pöystistä tulee bestman ja hän yrittää järjestää Neposen kolmen kaverin kanssa suunnitella tälle ennennäkemättömät polttarit, mutta lopulta päätyy peruspolttareiden pitämiseen. Repomiestä taas ahdistaa hääpuheen pitäminen, koska hänellä on huonoja kokemuksia puheiden pitämisestä. Lopulta yrittäessään tehdä parhaansa, Pöysti ja Repomies saavat Neposelta huudot.

 

50. Anonyymit kyynikot

Pöysti heitetään ulos pikkujoulujen ohjelmasuunnittelusta kyynisen asenteensa vuoksi, joten hän osallistuu mm. Jerppe Stoltenstoltenin ohella anonyymien kyynikoiden vertaistukiryhmään. Samaan aikaan Repomies kuuntelee vain omaa ehdotustaan pikkujouluohjelmasta, millä hän saa niskoillensa enemmän epäsuosiota kuin Pöysti.

 

51. Schaibaajat

Maailmalla levinnyt extreme-ruokavalio "schaibaus" (jossa syödään ulostetta) saapuu Suomeen. Schaibausliiton johtajat, vuoden ärsyttävimmäksi pariskunnaksi 2009 valittu pariskunta Saksalat suuttuvat tutkija Tauno Turkan kritisotua ruokavaliotaan, mutta Pöysti ei Repomiehen varotuksista järjestä suojelua Turkalle, joka lopulta piestään, mikä ajaa Pöysin virkavirheiden kierteeseen. Lopulta Suomen ruokateollisuus alkaa tuottaa keinotekoista ulostetta.

 

52. Elämän rouva

Pöysti lähetetään hakemaan vanhan Elviira -nimisen eläkeläisrouvan Nuppu- kissa alas puusta. Pöysti tulee kuitenkin yllättävän läheiseksi Elviiran kanssa. Suhteesta mustasukkaiset Neponen ja Rauno keksivät juonen, joka saa Raunon ja Elviiran ystävystymään, väliaikaisesti kuitenkin tuhoten Pöystin ja Neposen ystävyyden. Elviiran valitsee lopulta Raunon, ja Pöysti korjaa ystävyytensä Neposen kanssa. Tutkija Pekka Leiber-Stroller lupaa lähteä Kontiovaaran kanssa järvelle.

 

53. Obama

Yhdysvaltain 44. presidentti Barack Obama saapuu Suomeen tapaamaan Eestin valtiojohtoa. Kontiovaaralle selviää, että Obama on Kelviäläistä sukua ja päättää kostaa aamuohjelmastaan kieltäytyneelle Obamalle. Presidentin uskollinen kannattaja Pöysti yritää Obaman turvatiimiin, mutta päätyy vartoimaan lentoaseman vessaa. Lopulta Kontiovaara yrittää tietojensa avulla suostutella Obamaa aamuohjelmansa vieraaksi, tullen kuitenkin piestyksi tämän turvamiesten toimesta.

 

Vierailevana äänenä Rich Lyons.

 

54. Irtiotto

Pöysti on jälleen kerran kyllästynyt elämäänsä ja päättää ryhtyä nauttimaan siitä, saaden kuitenkin osakseen vain pilkkaa. Lopulta hän päättää lähteä ulkomaille, ja kaikki paitsi epäuskoinen Neponen hyvästelevät Pöystin. Lentokentällä Pöysti hylkää tuttinsa Suomeen, ennen kuin astuu lentokoneeseen. Repomies katsoo Pöystin lentokoneineen lentävän pois kohti Intiaa - ja uusia seikkailuja.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

9,90 €
tai
Sulkeutuu 5 vrk 6 h 19 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

9,90 € Sulkeutuu 5 vrk 6 h 19 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.