Kuvaus

Vanha aito passi on annettu vuonna 1937 ja antopaikka oli pieni valtio nimeltää Danzig. Harvinainen, sillä siellä asui vain 330,000 asukasta ja heistä 95% puhui saksaa. 

MIL31OK704 Passi Danzig, harvinainen , passin sisäsivu lehti numero 1 puuttuu, koko on 16x10cm. Kunto heikko, mutta näitä on säilynyt hyvin vähän. Hyväkuntoinen, kaikki sivut tallella ja arvo on 60-100 euroa. Hakaristi leimoja on !!! Takakansilehti puuttuu myös.

Pieni lyhyt katsaus Danzig tarinaan, minun oma käsitys asiasta:

Vapaakaupunki Danzig. 

Se oli vanha Saksan Preussin satamakaupunki ja sillä oli upea ylväs saksalainen historia. Kun sitten kostonhaluiset voittaja valtiot 1.Maailmansodan rauhassa jäynää ja kiusaa tekivät Saksalle, koska maa oli sotinut ja pistänyt Ranskan ja Britannian nenän verille,   ja ilman USA apuuntuloa kaukaa Atlantin takaa  , olisi löytynyt asemasodassa joku harmonia koko Eurooppaan....niin Puolalle annettiin Saksan isoja maa-alueita ja kun Danzig kaupungin asukkaat olivat saksalaisia, he halusivat olla osa Saksaa. Mutta siihenaikaan ei kansanäänestystä Espanjan Katalonian tai Venäjän Krimin mukaisesti voitu ajatella ja separistit, vapaus-idealistit sun muut joutuivat tyytymään  komitean ehdotukseen 15.11.1920. Se oli kompromissi välillä Saksa ja Puola. Puola sai oikeuden vapaavaltio vapaakaupunki Danzig satamaan ja vesikanavien käyttö oikeus. Puola sai valvoa postia ja puhelinliikennettä. Danzigin kulut ja maksut piti tietenkin Saksan hoitaa...eli ketä oikein lypsettiin ? 

Senaikainen Kansojenliitto ( YK:n edeltäjä ) muutti Danzig perustuslakia 11.5.1922 ja Puola olisi halunnut rakentaa alueelle merisota tukikohdan, tähän ei suostuttu. Puola alkoi rakentaa pientä läheistä kalasatamaa isoksi satamaksi vuonna 1928 ja se oli iso vuonna 1938. 

Puola teki jatkuvia sotaharjoituksia vastaan Hakaristi Saksa ja luotti siihen, että heillä oli sopimuspaperi, että kaukaiset sotilasliittolaiset auttavat heitä, maan poliittinen ja militääri johto oli yksinkertaisen naivi.   Paha juttu vielä, Britannia ylisti Puolan armeijaa ja antoi heidän ymmärtää, että Hakaristi-Saksan armeija on oikea paperitiikeri, heikko ja mitätön vastustaja kunnon Puolalle....se antoi lisäpuhtia Puolan armeijan johtoon. Saksan Hitler pyysi lupaa saada rakentaa nopea pikatie yhteys manner-Saksasta Danzig ja Königsberg kaupunkeihin, mahdollisesti myös rautatie...Saksan kustannuksella. Vastaus oli Puolalta selkeä "Ei" . Puola ei halunnut neuvotella mistään Saksan tai Neuvostoliiton kanssa, vaan se luotti kaukaiseen  "isoveli  auttaa " sopimuspaperiin. 

1. Syyskuuta 1939 marssii Puolan rajan yli Wehrmacht sotilaat ja ilman sodanjulistusta ottavat vallan alueella. Toiminta oli niin nopeata ja tehokasta keskitettyä sotaa, että se oli maailman ensinmäinen "salamasota ".   Puolan poliittinen poppoo eliitti lentää pakomatkalle ( Exil) ulkomaille. Syyskuussa 13 päivä julistavat Ranska ja Britannia sodan Hakaristi Saksalle ja alkaa todella laaja sotarintama, Puolan rajakahakasta laajenee äkkiä sotarinta kohti länttä. Hitler repii hiuksiaan, mikä tyhmyri hän olikaan,  astui sudenkuoppaan !   Mitä tekee nyt Puna-armeija,  Neuvostoliitto ?     17 päivänä syyskuuta marssii Puna-armeija Puolan itäosaan ja nappaa palan kakusta, nam nam ! 

Juridisesti ei Hakaristi Saksalla ollut minkänlaista oikeutta tunkeutua Danzig vapaakaupunkiin, se oli tavallaan puolueeton valtio.

Kun 2. Maailmansodan korvauksia käytiin läpi, vuosina 1945-1992 niin koskaan ei käyty neuvotteluja tämän kohtalosta, paperilla  valtio jatkaa olemassa oloaan...??

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.

Kaikki lähetykset lähtevät kirjattuna kirjeenä tai pakettina, jonka kulkua voi seurata netin avulla. Mikäli lähetys katoaa, tai rikkoontuu on minulla  todiste sen lähettämisestä/luovuttamisesta kuljetusyrityksen haltuun ja saat silloin rahasi  takaisin, myös lähetyskulut. Rahasi palauttaa kuljetusyritys, esim. Posti tms, jolle minä olen maksanut tavaran turvallisesta kuljettamisesta, lähettäjä (siis minä) en voi vastata asioista, jotka ovat oman vaikutuspiirini ulkopuolella. Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. 

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

35 €
tai
Sulkeutuu 111 vrk 4 h 22 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

35 € Sulkeutuu 111 vrk 4 h 22 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.