Kuvaus

Pekka Himangan hyväkuntoinen jukebox-single Jäi lappiin sydämein/Muista sydäntäsi.RONDO ros 42 vuodelta 1979.Ei kuvakansia.

Pekka Himanka


Pekka Himanka (s. 17. lokakuuta 1943 Kalajoki) on suomalainen laulaja ja muusikko. Laulutaitojaan hän esitti jo viisivuotiaana ollessaan sairaalassa, mutta hänen aktiivinen muusikonuransa alkoi 22-vuotiaana. Hän suoritti vuonna 1967 radioesiintyjien diplomin. Levylaulajan uransa hän aloitti vuonna 1968, jolloin hän levytti Unto Jutilan säveltämän Kalajokivalssin. Hänen tunnetuin levytyksensä on valssi Kankaan kaunis Katriina, jonka hän levytti vuoden 1975 alussa. Muita menestyskappaleita ovat muun muassa Maailman valot ja Viimeinen tukkilainen sekä Simpeleen siiat ja Parikkalan piiat. Pääosan Himangan levytyksistä sovitti Sven Nygård.

Himanka kierteli useiden orkestereiden mukana kotimaassa ja Ruotsissa ja kävipä hän rapakon takanakin. Hänellä oli myös radio- ja TV-esiintymisiä ja oma konsertti Finlandia-talossa. Hänestä on tehty TV-dokumentti Kalajoen Pekka. Hän on levyttänyt kaikkiaan 266 kappaletta. Nykyisin keikkailu on jäänyt, ja Himanka keskittyy merenrantatilansa ja metsän hoitamiseen Kalajoella.

Diskografia

* Kalajoen markkinoilla (1972)
* Kankaan kaunis Katriina (1975)
* Maailman valot (1976)
* Viimeinen tukkilainen (1978)
* Jäi Lappiin sydämein (1979)
* Kostamuksen tyttö (1980)
* Kalajoen kaikuja (1981)
* Rantasaunassa (1985)
* Lintu lentää korkealla (1988)
* Kuin tumma yö (1990)
* Maailman valot (1997)
 

Mukana jukebox-lappu!

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 53 vrk 5 h 27 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

2,80 € Sulkeutuu 53 vrk 5 h 27 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.