Kuvaus

PEKKA HINTIKKA, KANNAKSEN MURTUMATON LUKKO, WSOY 2005 1.P. KOVAKANTINEN, UUDENVEROINEN KIRJA KANSIPAPEREIN. VALOKUVIN KUVITETTU.
 

Lukko, joka ei pettänyt: ratkaisutaisteluja Kannaksella viiden 2.Divisioonan tykistön veteraanin näkökulmasta.

Kannaksen murtumaton lukko lähtee liikkeelle hyökkäysvaiheen 1941 tapahtumista, joista kertovia 2.Divisioonan veteraaneja on enää vähän joukossamme. Viisi veteraania kertoo nyt omasta näkökulmastaan taisteluista reitillä talvisodan raja – Laatokka – Inkerinmaa – Siiranmäki – Ã?yräpää – Vuosalmi. 

Ennen julkaisematonta aineistoa ovat otteet kenttälehti Perussuunnasta, jota julkaistiin lähes koko asemasodan ajan. Näin avautuvat sodan päivittäiset tapahtumat I/KTR 15:ssä eli ”Meren” patteristossa. Rintamalehdille oli ominaista vahva joukkohenki, joka välittyy elävästi nykypolvillekin. 

Kirjassa seurataan myös liikuntasotaa, jossa saavutettiin määrällisesti ja materian suhteen ylivoimaisesta vihollisesta ratkaiseva torjuntavoitto. Se osoitti lopullisesti Stalinille ja puna-armeijalle, että tie Kannaksen kautta oli tukossa: 2.Divisioonasta tulikin koko Suomen ”murtumaton lukko”.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

20 €
tai
Sulkeutuu 113 vrk 4 h 10 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

20 € Sulkeutuu 113 vrk 4 h 10 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.