Kuvaus

Kuvaus

PEKKA JA PÄTKÄ PAHASSA PULASSA

ELOKUVAKLASSIKKO

VAIKKA PEKKA PUUPÄÄ  ELOKUVAT EIVÄT SAANEETKAAN AIKALAISKRIITIKOILTA MAIRITTELEVIA ARVIOITA, OVAT NE ANSAINNEET PAIKKANSA SUOMALAISTEN ELOKUVAKATSOJIEN SYDÄMISSÄ. ELOKUVAT SOPIVAT SEKÄ LAPSILLE, ETTÄ NOSTALGIAN NÄLKÄISILLE AIKUISILLE.

JUSTIINA LÄKSYTTÄÄ PEKKAA JA PÄTKÄÄ SIITÄ, ETTÄ NÄMÄ VIEROKSUVAT TYÖTÄ, MUTTA EIVÄT SYÖMISTÄ. NYT ON PAKKO RYHDISTÄYTYÄ! ENSIMMÄINEN URAKKA ODOTTAA PUUTYÖTEHTAASSA, JOSSA HEIDÄN ON NAULATTAVA JOULUKUUSEN JALKOJA. SEURAAVAKSI HE YRITTÄVÄT TIENATA ELANTONSA KATULAULAJINA, MUTTA HE SAAVAT RAHAA AINOASTAAN SUUNSA SULKEMISESTA. ERÄS RUOKALA TARJOAA HEILLE TÖITÄ MAINOSKYLTTIEN KANTAJANA, MUTTA KYLTIT MENEVÄT VÄÄRINPÄIN, MINKÄ SEURAUKSENA RAVINTOLASTA KAIKKOAVAT LOPUTKIN ASIAKKAAT. PEKKA EI USKALLA PALATA JUSTIINAN LUO JA KAVERUKSET PÄÄTTÄVÄT RYHTYÄ SALAMATKUSTAJIKSI JA SEILATA ULKOMAILLE.

TRIVIA!

ELOKUVATARKASTAMO MÄÄRÄSI ELOKUVALLE 30 PROSENTIN RANGAISTUSVERON, KOSKA ERÄÄSSÄ KOHTAUKSESSA VILAHTAA KALLE-LEHTI. KOHTAUS KUVATTIIN UUSIKSI JA ELOKUVA TARKASTETTIIN UUDELLEEN, JOLLOIN VEROKSI MÄÄRÄTTIIN 15%

PEKAN JA PÄTKÄN KOTI ON SÖRNÄISISSÄ. TÄMÄ PALJASTUU KOHTAUKSESSA, JOSSA PÄTKÄ KIELTÄYTYY SAATTAMASSA NEITIÄ YHTEISELLÄ KOTIMATKALLA TÖÖLÖÖN; " SIINÄ TAPAUKSESSA EI, ME ASUMME NIMITTÄN SÖRKÄSSÄ. NÄKEMIIN".

NÄYTTELIJÄT: ESA PAKARINEN, MASA NIEMI, SIIRI ANGERKOSKI, KIRSTI ORTOLA, UNTO MONONEN, AUVO NUOTIO, PENTTI IRJALA JA ARMAS JOKIO.

VALMISTUSVUOSI  1955

KESTO 1H 13MIN

PEKKA JA PÄTKÄ LUMIMIEHEN JÄLJILLÄ

ELOKUVAKLASSIKKO

VAIKKA PEKKA PUUPÄÄ - ELOKUVAT EIVÄT SAANEETKAAN AIKALAISKRIITIKOILTA MAIRITTEVIA ARVIOITA, OVAT NE ANSAINNEET PAIKKANSA SUOMALAISTEN ELOKUVAKATSOJIEN SYDÄMISSÄ. ELOKUVAT SOPIVAT SEKÄ LAPSILLE, ETTÄ NOSTALGIAN NÄLKÄISILLE AIKUISILLE.

APRILLIPÄIVÄNÄ PEKKA JA PÄTKÄ LUKEVAT LEHDESTÄ JYMYUUTISEN. LAPISSA ON NÄHTY LUMIMIES JA RADIOJUONTAJA KARVAJÄRVI LUPAA MILJOONAN SILLE, JOKA TUO LUMIMIEHEN ELÄVÄNÄ HÄNEN OHJELMAANSA. ILMANKOS JUSTIINAN KIRJOITTAMASSA OSTOSLISTASSA LUKEE "SUKSET". HÄN TIETENKIN HALUAA LAPPIIN JAHTAAMAAN LUMIMIESTÄ. VÄÄRINKÄSITYS SELVIÄÄ, KUN KAVERUKSET TUOVAT SUKSET SISÄÄN. JUSTIINA OLI KYLLÄ KIRJOITTANUT "SAKSET". PARIVALJAKKO ONNISTUU KUITENKIN HOUKUTTELEMAAN JUSTIINAN LAPIN MATKALLE, SILLÄ HE AIKOVAT TEHDÄ HÄNESTÄ MEHUKKAAN SYÖTIN LUMIMIEHELLE...

TRIVIA!

VUONNA 1954 LUMIMIES OLI AJANKOHTAINEN UUTISTAPAHTUMA DAILY MAIL - SANOMALEHDEN MOUNT EVERESTILLE SUUNTAUTUNEEN TUTKIMUSRETKEN VUOKSI.

LUMIMIEHEN OSAAN HAETTIIN NÄYTTELIÄÄ LEHTI-ILMOITUKSESSA. YLI 200:N VASTAAJAN JOUKOSTA OSAAN VALITTIIN 203CM PITKÄ HELSINKILÄINEN HITSAAJA VIHTORI VÄLIMÄKI.

NÄYTTELIJÄT: ESA PAKARINEN, MASA NIEMI, TUIJA HALONEN, PENTTI IRJALA, JUHANI KUMPULAINEN, LEO LÄHTEENMÄKI, ÅKE LINDMAN, FIINU AUTIO JA SIIRI ANGERKOSKI.

VALMISTUSVUOSI 1954

KESTO 1H 25MIN

Hyväkuntoinen levy
Kotelossa vähäistä käyttökulumaa
A 9.

Katso myös muut kohteeni linkeistä:

Draama

Jännitys

Komedia

Sota ja western

Toiminta

Kauhu

Kotimaiset

Scifi ja fantasia

TV-sarjat

Dokumentit

Lastenelokuvat

Kaukoitä

Musiikki

Urheilu

DVD - Muut

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 25 vrk 9 h 25 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7,60 € Sulkeutuu 25 vrk 9 h 25 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.