Kuvaus

PELLE MILJOONA UNITED – Avara maa CD digipak

2011

A1
TWINCD 128 Stupido

PELLE MILJOONA  UNITED - Avara maa CD
digipak


1. Avara maa
2. Rakkauden karavaani
3. Tuulinen tie
4. Sperian teräslohikäärme
5. Juurimies
6. Talveksi puita
7. Yksinäisestä pojasta yksinäinen mies
8. Järjetön Kauhavan ralli
9. Juurimiehen kosminen jenkka
10. Katariina
11. Klik Klok
 

Pöllö ei lepää. Pakko on pysyä liikkeessä, kun maailma ympärillä käy yhä älyttömämmäksi. Skana polkevalla Juurimiehellä hän määrittelee itsensä: ”Juurimies juureton, juurimies rauhaton.” Eipä ole itsellänikään mitään vaikeuksia samaistua lausuntoon. Tälläkin levyllä Pelle yrittää järkkymättä tuoda valoa pimeyteen minkään sortin nihilismiin tai kyynisyyteen vaipumatta. Eihän sitä voi kuin kunnioittaa.
Nyt on asialla Pelle Miljoona United, periaatteessa puoliakustinen yhdistelmä Unabomberia ja Rockersia, jonka Tero Siitonen pelaa taas bassoa, paikoin miellyttävästi maniskaakin, isännän ja kitaristi Melan rinnalla. Jussi Jaakonahon lämmin tuotanto ottaa kaikki sävyt irti kolmikon melodisesta folkrockista, jota maustellaan uruilla, pianolla, melodikalla, perkussioilla, viululla ja taustaharmonioilla.
Pellen lyriikka pureutuu yhtä tarkkana ja kulmikkaana kuin aina sekä ajankohtaisiin aiheisiin, kuten Venäjältä Eurooppaan rakennettuun maakaasuputkeen (Siperian teräslohikäärme), että ikuisuuskysymyksiin, kuten täydellisissä kusipäissä roikkuviin naisiin (Karoliina) tai spirituaalisen myötätunnon hyvää tekevään voimaan (Rakkauden karavaani). Melodioissa on usein kansanlaulumainen vire. Ei Avara maa mitään uutta Pellen artistikuvaan tuo, mutta systeemin ulkopuolelta todellisuutta peilaava musa on aina kotiin päin.
Arvio julkaistu Soundissa 9/2011
 
MUITA GRAMOFOONIKIEKKOJA, LEVYJÄ JA KAIKKEA KUMISTA HALKOIHIN, KLIKKAA TUOLTA >>>

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

7,90 €
Sulkeutuu 15 vrk 9 h 14 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

7,90 € Sulkeutuu 15 vrk 9 h 14 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.