Kuvaus

Peltier-elementti eli lämpösähköinen viilennin. Kun elementtiin kytketään virta, toinen puoli alkaa jäähtyä, koska kaikki lämpö siirtyy toiselle puolelle. Kun käyttää TEHOKASTA jäähdytys-siiliä sillä puolella joka lämpenee, viilenevän puolen lämpötila laskee jopa -30ºC:asteeseen.

Kun napaisuuden vaihtaa (+ ja -), niin myös lämpenevä ja viilenevä puoli vaihtuu, joten tästä voi tehdä vaikka juoman viilentimen/lämmittimen.
Peltier-elementtejä käytetään myös auton jääkaapeissa/kylmälaukuissa.

Itse käytän peltier-elementtiä, jäähdytys-siiliä, sekä tuuletinta, Litecoin-minerin jäähdytyksessä.

Viimeisessä kuvassa näkyy elementti käytössä tehoilla: 12V 4A (48W). Elementin ja jäähdytyssiilin välissä ei ole edes lämpötahnaa, Peltier-elementti vain on jäähdytyssiilin päällä ja silti elementin päällä oleva pullonkorkki, jonka täytin vedellä, jäätyi muutamassa minuutissa.

Elementti toimii myös toisinpäin; pitämällä elementin toinen puoli jäähdytettynä ja lämmittämällä toista puolta, elementti tuottaa sähköä. Tätä kutsutaan lämpösähköiseksi ilmiöksi.

* Teho - 72W                        (Nimellisteho (12V x 6A))
* Jännite - 12V
* Virta - 6A                           (12V : 2 Ohmia)
* Resistanssi - 2 Ohmia      (Riippuu lämpötilasta)

---------- ILMAINEN TOIMITUS, KUN OSTAT VÄHINTÄÄN 2KPL ----------


Hakusanoja: viilennin, peltier, elementti, peltierelementti, jäähdytin, lämmitin, jääkaappi, pakastin, kupin lämmitin, juoman viilennin, kylmälaukku, mökki, mökkijääkaappi, auto, autojääkaappi, EI HV, EI PK

#Yleishakusana kohteilleni: CaOs433, CAOS433, caos433#

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 € / kpl
Sulkeutuu 105 vrk 5 h 15 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5 € Sulkeutuu 105 vrk 5 h 15 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
14.7. klo 9:27

Voisiko tuon elementin helposti panna tavallisen kylmälaukun kanteen.?. Minulla olisi minituulettimia.

muokattu 16.7. klo 21:51

Pelkkä minituuletin ei taida riittää, mutta jos laitat väliin jäähdytyssiilin, niin sitten pitäisi toimia. Kannattaa laittaa myös elementin kylmälle puolelle, laukun sisään, jäähdytyssiili ja tuuletin tai lämpöä johtava levy, jäähdytyksen nopeuttamiseksi.