Kuvaus

Peltier-elementti eli lämpösähköinen viilennin. Kun elementtiin kytketään virta, toinen puoli alkaa jäähtyä, koska kaikki lämpö siirtyy toiselle puolelle. Kun käyttää TEHOKASTA jäähdytys-siiliä sillä puolella joka lämpenee, viilenevän puolen lämpötila laskee jopa -30ºC:asteeseen.

Kun napaisuuden vaihtaa (+ ja -), niin myös lämpenevä ja viilenevä puoli vaihtuu, joten tästä voi tehdä vaikka juoman viilentimen/lämmittimen. Peltier-elementtejä käytetään myös auton jääkaapeissa/kylmälaukuissa. Peltier-elementtejä voi käyttää myös tietokoneen prosessorin jäähdyttämiseen: esim. CPU-lämpötahta-peltier-lämpötahna-jäähdytyssiili/vesijäähdytin.

Itse käytän peltier-elementtiä, jäähdytys-siiliä, sekä tuuletinta, Litecoin-minerin jäähdytyksessä.

Viimeisessä kuvassa näkyy elementti käytössä tehoilla: 12V 4A (48W). Elementin ja jäähdytyssiilin välissä ei ole edes lämpötahnaa, Peltier-elementti vain on jäähdytyssiilin päällä ja silti elementin päällä oleva pullonkorkki, jonka täytin vedellä, jäätyi muutamassa minuutissa.

Elementti toimii myös toisinpäin; pitämällä elementin toinen puoli jäähdytettynä ja lämmittämällä toista puolta, elementti tuottaa sähköä. Tätä kutsutaan lämpösähköiseksi ilmiöksi.

* Teho - 72W                        (Nimellisteho (12V x 6A))
* Jännite - 12V
* Virta - 6A                           (12V : 2 Ohmia)
* Resistanssi - 2 Ohmia      (Riippuu lämpötilasta)


---------- ILMAINEN TOIMITUS, KUN OSTAT VÄHINTÄÄN 3KPL ----------


Hakusanoja: viilennin, peltier, elementti, peltierelementti, jäähdytin, lämmitin, jääkaappi, pakastin, kupin lämmitin, juoman viilennin, kylmälaukku, mökki, mökkijääkaappi, auto, autojääkaappi, EI HV, EI PK

#Yleishakusana kohteilleni: CaOs433, CAOS433, caos433#

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 94 vrk 10 h 52 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.