Kuvaus

Ole hyvä ja tarkasta kohteen kunto vielä kuvasta!

355s, 2001

WIKI;

Pentti Henrik Tikkanen (myös nimimerkki Närästyksiä; 9. maaliskuuta 1927 Kajaanin maalaiskunta – 13. joulukuuta 2006 Turku[1]) oli suomalainen majuri evp. ja kirjailija. Hän palveli sekä Puolustusvoimissa että rajavartiolaitoksessa.

Tikkanen asui lapsuus- ja nuoruusvuotensa Kajaanissa. Sotilasuralle hän suuntautui jatkosodan jälkeisinä vuosina. Hän palveli upseerina puolustusvoimissa ja rajavartiolaitoksessa useissa eri tehtävissä ja eri puolilla Suomea, erityisesti Lapissa. Näinä vuosina hän kiintyi pohjoisen luontoon ja alkoi kirjoittaa eri julkaisuihin eräaiheisia kertomuksia. Hän julkaisi ensimmäisen eräkirjansa vuonna 1968. Kolme vuotta myöhemmin hän kirjoitti kuvauksen jatkosodan aikaisista partisaani-iskuista Pohjois-Suomen siviilikyliin, ja tästä alkoi hänen laaja sotakirjatuotantonsa.

Tikkanen jäi eläkkeelle kapteenina ja hän asettui asumaan Pelloon, missä hän vietti suurimman osan kirjailijanurastaan. Viimeiset elinvuotensa hän asui Turussa omaistensa lähellä. Tikkanen kirjoitti urallaan yli 60 teosta ja jatkoi kirjallista työtään elämänsä viimeisiin päiviin saakka.

Tikkanen tunnettiin sotakirjailijana, mutta myös eräkirjat ovat merkittävä osa hänen tuotantoaan. Hänen kirjailijanuransa alkoi lehtien eräpalstojen avustajana. Esikoisteos Suuntana erämaat ilmestyi vuonna 1968. Varhaisessa tuotannossa vuorottelivat tasaisesti erä- ja sotateemat. Tikkanen itse piti Marskin kaukopartioritareita pääteoksenaan. Hän käytti kaukopartiokirjoissa lähteinään kaukopartiomiesten kätkemiä asiakirjoja. Asiakirjat hän sai veteraaneilta.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

6 €
Sulkeutuu 48 vrk 17 h 44 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 48 vrk 17 h 44 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.