Kuvaus

Suurin yhtenäinen karjalaisasutus ei ole Suomessa eikä Itä-Karjalassakaan, vaan entisessä Tverin läänissä Moskovan eteläpuolella, missä on vieläkin lähes tuhat karjalaiskylää ja niissä toistasatatuhaatta karjalankielistä heimolaistamme. Professori Pertti Virtanen on ainoa suomalainen vuosikymmeniin, joka on käynyt siellä kieltä ja perinnettä tutkimassa - kaksikin kertaa, vuosina 1957 ja 1958. Muistiinpanoistaan ja magnetofoninauhoistaan hän on kerännyt ainekset tähän merkilliseen kirjaan, joka seitsemässätoista luvussa an esittelee Tverin karjalaisten elämää ja varsinkin heidän entistä elämäänsä...

Harmaiden kylien asukkaat kertovat välittömästi kuin karjalaiset ainakin arjestaan ja juhlistaan, maanviljelyksestä ja muista elinkeinoistaan, vanhasta vaateparresta, syömisistä, juomisista jne. Runsaasti ovat saaneet sijaa muistelmnat entisajan karjalaisista häistä ja hautajaisista, jotkä esitellään lukijalle juhlallisina kuvaelmina itkuvirsineen ja muine perinteelllisine menoineen. Paljon on säilynyt muisdtissa myös kansasomaista lääkintätaitoa ja vanhoja uskomuksia, jotka nykypolvi on jo kokonaan hylännyt.

1. p. 1961, WSOY, 271 s. Itse kovakantinen kirja kansineen on todella hyväkuntoinern mutta kirjan kansipapereissa on jo reilua ajan patinaa. Kuva lainattu netistä.

Postimaksut huutajalle

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 17 vrk 8 h 13 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

10 € Sulkeutuu 17 vrk 8 h 13 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.