Kuvaus

Wsoy 2009 Kovakansi

1.painos

Peter von Bagh

Elokuva on nuorin kaikista taiteista, vasta vähän yli satavuotias. Samalla se on eri taiteiden kiehtova yhdistelmä, jonka olemassaolon moderni teknologia on tehnyt mahdolliseksi. Elokuvan aluevaltauksen myötä ihmiskunnan vaiheissa alkoi ns. tajuntateollisuuden aika. Elokuva porautuu yksityisen ihmisen alitajuntaan mutta on väkevästi myös eräänlainen kansakuntien salainen muisti ja erityinen oman aikakautensa kätketty historia.

Salainen muisti kertoo elokuvan tarinan: esimerkkielokuvien kautta se tekee aikamatkan elokuvan alkuruudusta niin kansainvälisen kuin suomalaisenkin elokuvan 1900-luvun historian vuosikymmenillä. Kirjan sivuilla valokeilaan nousee myös menneiden aikakausien ilmiöitä, joiden kaiku yltää vuosien yli meidän aikaamme.

Kirjasta lukija saa perustiedot elokuvan tekemisestä, ammateista, tekniikasta, lajeista, elokuvan ja muiden taiteiden suhteista, eri maanosien elokuvasta. Salainen muisti piirtää esimerkein profiilia myös useista teemoista, kuten nuoruudesta elokuvassa, Hollywoodin unelmatehtaasta oscareita ja elokuvafestivaaleja unohtamatta.

Salainen muisti tekee kunniaa niin elokuvahistorian mestareille, tähdillekin, kuin myös esittelee uuden elokuvan huippuja monin edustavin esimerkein. Kirja antaa runsaasti tilaa kuville, joiden antia lukijalle - ja katsojalle - rikastuttavat aihetta laajentavat kuvatekstit.

Peter von Bagh puhuu häpeilemättömästi vanhojen elokuvien lumosta ja elokuvateatterien maagisesta ilmapiiristä. Tämän kirjan loppuun hän on myös listannut suosikkielokuviaan, joita rohkenee suositella 2000-luvun nuorelle katsojalle.


Ei merkintöjä, palkinto-omiste

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

10 €
tai
Sulkeutuu 1 vrk 9 h 50 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

10 € Sulkeutuu 1 vrk 9 h 50 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.