Kuvaus

Tämän kohteen myyjänä toimii uusi, tyylikkäällä ja upeasti kohteet esittelevällä verkkosivustolla varustettu antiikkisen sisustamisen erikoisliike Old Illusions. Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden päästä käsiksi astetta harvinaisempaan antiikkiin ja erikoisten esineiden ihmeelliseen maailmaan.

Tervetuloa tutustumaan kattavaan ja säännöllisesti päivittyvään valikoimaamme: http://www.oldillusions.fi

Kohde:

Alkuperä: Eurooppa
Valmistusajankohta: 1900-luvun alku
Koko: Leveys 25,5 cm, korkeus 22 cm ja syvyys 22 cm
Kunto: Hyvä, ajanmukaista kulumaa / patinaa
Muuta: Harvinainen ja malliltaan erikoinenkin (lähes kuutio) noin sata vuotta vanha meriaiheinen dioraama. Valmistettu yksityiskohtaisesti ja laadukkaasti, tehty ns. pöytämalliksi.

Dioraama:

Dioraama (kreik. ??????, ”läpinäkyvä”) on osittain kolmiulotteinen maisemamalli tai asetelma, joka esittää esimerkiksi historiallista tapahtumaa tai tilannetta luonnossa. Dioraamoja käytetään yleensä museoissa elävöittämään ja havainnollistamaan näyttelyitä.

Ensimmäisen dioraaman rakensi valokuvauksen pioneeri Louis Daguerre vuonna 1822. Daguerren dioraamassa vaihtuivat näkymät 15 minuutin välein. Vaihtelut toteutettiin erilaisten mekaanisten kojeiden, valon ja peilien avulla. Nykyajan tunnetuimpia dioraamoja ovat New Yorkin luonnotieteellisen museon (American Museum of Natural History) suuret dioraamat, jotka valmistettiin museon kuraattorin Frank M. Chapmanin johdolla. Nämä dioraamat ovat olleet useiden muiden museoiden dioraamojen esikuvina.

Dioraamat ovat ikään kuin ikkunoita toiseen todellisuuteen. Niissä käytetään tavallisesti kaltevia tai kaarevia pintoja ja taustamaalauksia, jotta voidaan antaa katsojille vaikutelma todellista suuremmasta tilasta. Taemmas sijoitetut esineet voidaan myös tehdä normaalia pienemmiksi, jolloin vahvistetaan syvyysvaikutelman illuusiota. Tyypillisimpiä dioraamoja ovat luonnontieteellisten museoiden asetelmat, joissa käytetään täytettyjä eläimiä. Tällaisia dioraamoja on esillä esimerkiksi Helsingin luonnontieteellisessä museossa (entinen Eläinmuseo). Historiaan keskittyvissä museoissa saatetaan käyttää myös pienoiskokoisia dioraamoja, jossa pienoissotilaat on ryhmitelty pienoiskokoiseen maastoon jäljittelemään jotakin kuuluisaa taistelua. Myös meriaiheiset dioraamat ovat suosittuja, joskin harvinaisia. (Lähde: Wikipedia)

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 111 vrk 23 h 12 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

490 € Sulkeutuu 111 vrk 23 h 12 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.