Kuvaus

Myyn pois pienoiskokoelman muinaisegyptiläisiä pienesineitä. Kokoelmassa oleville esineille on aitoustodistukset yhtä lukuunottamatta, mutta sillekin on kuva alkuperäisestä myynti-ilmoituksesta muinaisesineiden erikoisliike Empire Ancientsista. Siitä näkyy myös esineen alkuperä, joka on arvostettu J.Tarrab-kokoelma. MUUMIOKÄÄRE JA BES ON NYT MYYTY ERIKSEEN ELI NE EIVÄT ENÄÄ KUULU SETTIIN. TÄHÄN PIENENNETTYYN SETTIIN KUULUVAT NYT SIIS NAQADA-KUPPI, HORUS-AMULETTI JA FAJANSSIHELMI. Siksi jo myytyjen esineiden selostukset on lyhennetty.

Esine 1 on pala vanhan valtakunnan ajan muumiokäärettä (noin 2x2cm). Selostus lyhennetty, koska tämä EI KUULU ENÄÄ KOKOELMAAN

Esine 2 on pieni keraamine kippo (halkaisija noin 8cm, korkeus noin 5cm). Se on Naqada-tyyliä ja ajoittuu välille 3200-2200eKr. Kippo on hankittu Empire Ancients -liikkeestä kauan, kauan sitten. Silloin ei juuri ollut vielä tapana kirjoitella etenkään pienesinneille aitoustodistuksia eli sitä ei ole, mutta ilmoituksessa on kuva sen alkuperäsestä myynti-ilmotuksesta ja esineen alkuperä eli provinessi on tiedossa. Empire Ancients osti kipon suoraan suht' tunnetusta J.Tarrabin kokoelmasta Jordaniasta. Ikäsekseen eli noin 4200-5200 vuotta vanhaksi esineeksi kippo on erittäin hyvässä kunnossa ja siinä erottuu hyvin vielä koristekuvioitakin. Osa on tietysti kulunut, mutta enin osa on jäljellä.

Kippo on harvinainen ja eli se myös maksoi aikalailla ja arvot ovat sittemmin koko ajan nousseet.

Esine 3 on fajanssia oleva Horus-amuletti (korkeus noin 1,5cm). Amuletti on Sebennyytti-dynastian ajalta (30. dynastia) eli ajalta jolloin Egypti soti persialaisia akhmenideja vastaan. Kausi oli lyhyt eli sen ajan esineistöö ei juuri ole, vaan ne ovat melkoisia harvinaisuuksia. Ajoitus siis 378-343 eKr. Aikaväli on siis vain 35 vuotta. 35 vuotta on vain henkäys Egyptin historiassa. Horukselle on aitoustodistus Clive Sawyer Ancient Coins and Antiquities -liikkeestä. Amuletin lasitus ja sen väri ovat hienossa kunnossa. Yksityiskohdat erottuvat toki pienen koon vuoksi vaikeammin. Esine on niin pieni, että on suoranainen ihme, että se on melkeinkään ehjä; vain päähineen yläosasta puuttuu noin kolme milliä. Tästä esineestä ei mahdu ilmoitukseen kuvaa, mutta ensimmäisen kuvan aitoustodistuksesta se näkyy. Katso siis kuvat huolella.

Esine 4 on legendaarinen kääpiöjumala Bes -amuletti (korkeus noin 2,8cm). Selostus lyhennetty, koska tämä EI KUULU ENÄÄ SETTIIN

Esine 5 on Beaumontilta hankittu pyhä pilari -fajanssihelmi (korkeus noin 1cm). Siinäkin on kuin ihmeen kaupalla säilynyt ripustinreikä ehjänä, vaikka amuletti onkin malliltaan ja rakenteeltaan hento. Helmelläkin on ikää noin 2600 vuotta. Helmelle on ensimmäisessä kuvassa näkyvä muovitettu aitoustodistus.

Pienennetyn paketin hintapyyntö on nyt 590eur. Siihen sisältyvät esineet, joista on ilmoituksessa "sinkku"kuvat eli fajanssihelmi, Horus-amuletti ja Naqada-kuppi. Hinta sisältää toimituksen koko arvosta postivakuutettuna, käsinleimattuna ja käsiteltynä särkyvänä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 7 vrk 22 h 25 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

590 € Sulkeutuu 7 vrk 22 h 25 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.