Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Muokkaa itse mieleiseksi pyyhkeellä tai tyynyllä.

Ei sisällä vaahtomuovia. Sopii hyvin matkalle reppuun tai laukkuun.

Jos halua 2 kpl ilmoita siitä sähköpostilla, yhteishintaan 17eur + toimitus .

Kysy tarjous useammasta.

Intialainen piikkimatto - ikiaikaisesta idän ihmeestä nykyaikaiseksi hoitovälineeksi. Intialaisen piikkimaton piikit on sijoitettu Yantraksi kutsutun, geometrisen kuvion mukaan. Yantran geometria stimuloi kehon akupisteitä pyörteen tavoin.

 

Kun asetut
ensimmäisen kerran intialaiselle piikkimatolle, voivat sen piikkit tuntua hieman epämukavilta, mutta hetken kuluttua tunne vaihtuu parantavan lämmön tunteeksi. Verenkierto lisääntyy ja lihasten jännitteet laukeavat. Tämä kertoo siitä, että kehon hormonit, endorfiini
ja oxytosiini, alkavat vapautua ja levitä elimistöön.
Endorfiinit ovat elimistön ?tuntuu hyvältä hormoneja?, luonnollisia kivun poistajia, joita vapautuu
tavallisesti urheilusuorituksen, liikunnan, seksin ja hieronnan aikana. Endorfiinit saavat aikaan hyvän olon tunteen ja poistavat kipua.
Oxytosiinihormonit saavat aikaan syvän rentouden tunteen ja auttavat henkilöä nukahtamaan
helposti ja nukkumaan paremmin kuin aiemmin. Akupunktiopisteet ja hermot selkärangan
molemmin puolin stimuloituvat, mikä auttaa henkilöä rentoutumaan tavanomaista
täydellisemmin.
 

Iltasanomat 13.11.2009

Piikkimatto - kivuliasta vai rentouttavaa?

Valkoinen piikkimeri näyttää pelottavalta. Eikä ihme, sillä matossa sojottaa LÄHES 9 000 muovipiikkiä pieniin ympyröihin aseteltuina. Ensimmäinen kerta alkaakin melkoisella pistelyllä. Muutaman minuutin päästä pistely kuitenkin muuttuu lämpimäksi tunteeksi, joka valtaa koko piikeillä makaavan alueen.
- Kyllähän piikkimatto pistelee, varsinkin kun ihmistä aluksi jännittää ja hän makaa matolla jäykkänä pökkelönä, fysioterapeutti Kylli Kukk kertoo.
Pistely helpottaa, kun vartalon saa rentoutumaaan ja piikit alkavat vaikuttaa elimistössä akupunktion tavoin. Akupunktion on todettu tietyissä lääketieteellisissa tutkimuksissa lievittävän mm. kipua.
- Selässä on erityisen paljon akupisteitä. Niiden kautta ääreisverenkierto tehostuu ja endorfiinia erityy vartaloon.
Endorfiini eli hyvän olon hormoni rentouttaa ja saa olon tuntumaan miellyttävältä. Verenkierron tehostuminen tuo lämmöntunnetta.
- Ihan jo se, että kiireinen nykyihminen asettuu aloilleen, eikä tee mitään 10-15 minuuttia, tekee hyvää elimistölle. Piikit sitten tehostavat tätä vaikutusta, Kukk kertoo.
Shaktimaton nimellä mm. joogakaupoista ja -keskuksista löytyvä matto on kevyt kannettava. IS testasikin mattoa töissä ja kotona noin viikon ajan.
Aluksi pistely tosiaan on melkoista ja aivot käskevät kroppaa nousemaan ylös piikkikidutuksesta. Ei kuitenkaan mene montaa minuuttia, kun pistely muuttuu mukavaksi lämmöntunteeksi.
Sydämensyke alkaa tuntua koko kropassa, ja mieli alkaa kuin huomaamatta keskittyä pelkkään olemiseen. Kolmannella kokeilukerralla illalla kävi niin, että nukahdin matolle ja heräsin sen päältä keskellä yötä.
- Matolla voi maata toki niin kauan kuin haluaa. Siitä ei ole haittaa. 10-15 minuuttia kuitenkin jo riittää tuomaan rentoutuneen olon, jos makaamiseen keskittyy, eikä touhua samalla muuta, Kukk sanoo.
Selällään makaaminen tuntuu parin kerran jälkeen hyvältä ja rentouttaa. Samalla huomaan, kuinka harvoin itse asiassa vain makaan ja olen.
Yleensä joko luen, juttelen perheeni kanssa tai katson televisiota. Pelkkä hiljainen makaaminen tuntuu aluksi oudolta, mutta rentoutuksen jälkeen oikein virkistävältä.
Vatsallani en sen sijaan pysty vieläkään matolla olemaan. Piikit tuntuvat liikaa.
- Herkkäihoiset voivat laittaa piikkien ja ihon väliin jonkun ohuen kankaan. Paras tulos kuitenkin tulee paljaalla iholla, Kukk neuvoo.
Shaktimaton tehosta ei ole tieteellistä tutkimusta. Mutta kokemusperäisesti voi sanoa, että piikeillä makaaminen rentouttaa ja tuo jopa unen. Tapahtuisiko tämä, jos makaisin ilman mattoa hiljaa olemiseen keskittyen. Voi olla, mutta toisaalta mukava, selän valtaava lämmöntunne ainakin jäisi kokematta.
Shaktimatto on tarkoitettu ihmisille, joilla on muun muassa stressin aiheuttamia jännitystiloja sekä univaikeuksia. Minua matto ainakin viikon aikana rentoutti, kunhan sille vain kerkesi arjen touhujen keskeltä makaamaan.
 


jos et jostain syystä saa huutonetin lähettämää viestiä huudon päätyttyä, ilmoita siitä meille välittömästi ja lähetämme tiedot

Hakusanoja:piikkimatto , shaktimatto ,nokia , hieronta , shakti , aku, akupuntio, acu , accu ,

 

katso myös muut kohteeni, mm accu-magneetti 12000 gauss, PÄÄHIERONTA, SORMIHIERONTA 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

9,90 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 19.8.2017 15:56

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.