Kuvaus

PINGVIINIEN MATKA


Etelänavalla, jokseenkin Australian puoleisella kulmalla Terre Adeliella, elää pingviineistä suurin ja kaunein. Keisaripingviini (Aptenobrytes forsteri) kasvaa metrin mittaiseksi ja saattaa painaa 40 kiloa.

Keisaripingviinit vaeltavat kalaisan meren ääreltä jopa 200 km matkan jäisille, myrskyjen pyyhkimille ylängöille. Jäätiköllä ei kasva mitään. Pingviinit kurtiseeraavat kunnes löytävät parin. Emo munii kookkaan munan ja palaa nääntyneenä mereen syödäkseen itsensä kuntoon. Isäpingviini hautoo munaa jalkojensa välissä. Ylängöllä ei ole mitään, mistä voisi rakentaa pesän. Ainoa suoja on isän oma keho. Äitipingviini palaa ylängölle poikasten kuoriutuessa - jos luoja suo. Kun poikaset ovat kasvaneet tarpeeksi suuriksi koko heimo matkaa meren ääreen ja elämän kiertokulku alkaa alusta.

Luontodokumentaristi Luc Jacquetin kuvausryhmä vietti pingviinien parissa 13 kuukautta. Kameramiehet pääsivät kaikkien salaisuuksien äärelle. Sukeltajien kuvaama jäänalainen materiaali ällistyttää ehkä kaikkein eniten. Tai sittenkin poikasten syntymä... tai parven yhteinen suojautuminen myrskyssä...

 DVD sisältää sekä ranskankielisen että Pekka Lehtosaaren ohjaaman suomenkielisen version, jonka ääninä eläytyvät Heikki Kinnunen, Katariina Kaitue ja Rasmus Lehtosaari. Ohjaajan kommenttiraita, kattava "Making of", sekä täysin uudenlainen interaktiivinen versio pop-up -minielokuvineen täydentävät ainutlaatuista elokuvaa.

Ekstrat (suomeksi tekstitettyinä):
- ohjaajan kommenttiraita (82 min), Making of (45 min)
- interaktiivinen versio, pop-up -lyhytelokuvia (41 min)
- valittavissa myös pelkkä elokuva ilman kertojaääniä


K-3

Suomikannet

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

6,95 €
Sulkeutuu 110 vrk 10 h 32 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6,95 € Sulkeutuu 110 vrk 10 h 32 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.