Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Kaulakoru, kaulanauha, Perun opaali, aidot makeanveden helmet,musta onyx

Viistehiotut pinkit Perun opaalirondellit 5x3,5-4 mm. Valkoiset makeanveden helmet 6 mm. Mustat onyxhelmet 4 mm, Hopeoidut välipalat ja hopeinen karabiinilukko. Pujotettu korusiimaan. Metalliosat ovat nikkelittömiä.

Nauhan pituus on 46 cm, paino 15 g

HUOM. Kaikki myynnissä olevat koruni ovat itse valmistamiani, joten voin antaa niille takuun. Jos korusi ilman syytä rikkoutuu kohtuuttoman pian, korjaan sen. Jokainen koru on uniikki, ja kuvat esittävät aina juuri sitä korua, jonka tulet saamaan.

Saat korun huutohintaan organzapussissa. Halutessasi voi ostaa rasian, joiden mallit ja hinnat ovat linkissä: https://www.youtube.com/watch?v=1THOny7Lvk0&feature=youtube_gdata

Opaali (engl. opal) opaali on silikaattihydraatti. Sillä ei ole varsinaista kiderakennetta. Se on eräänlainen kiinteä mineraaliliuos. Opaali on Australian kansalliskivi. Väriltään opaali voi olla väritöntä, valkoista, keltaista, punaista, oranssia, vihreää, ruskeaa, mustaa, sinistä tai pinkkiä. Opaali on yleensä joko läpinäkyvää tai läpikuultavaa. Perun opaalit ovat yleensä läpinäkymättömiä. Läpikuultava opaali tunnetaan yleensä kivessä näkyvästä värileikistä. Opaalin kovuus Mohsin asteikolla on 5,5-6. Pinta on lasi- tai vahakiiltoista. Horoskooppikivenä opaali tunnetaan lokakuussa syntyneiden onnenkivenä.

Onyx, onyksi (engl. onyx) on silikaatimineraali, joko ykisväristä tai raidallista kalsedonia. Se on usein väriltään mustaa, mutta periaatteessa se voi olla jokseenkin minkä väristä tahansa. Sen kovuus Mohsin asteikolla on 6,5-7. Pinta on lasi- tai silkkiiltoinen. Onyx tunnetaan kauriin onnenkivenä.

Helmi
Aitoja helmiä on makeanveden (engl. freshwater) ja meriveden (engl. saltwater) simpukoiden tuottamia. Helmiäinen on suurimmaksi osaksi kalsiumkarbonaattia, sideaineena helmen tuottama sarveisaines. Helmen kovuus Mohsin asteikolla on 2,5-4,5. Helmen hohto muodostuu valon heijastumisesta ja hajoamisesta helmen pintakerroksessa. Parhaissa helmissä on lähes peilimäinen hohto. Kaikki aidot koruhelmet ovat nykyään viljeltyjä.
Helmiä alettiin viljellä akoyaostereissa viime vuosisadan alkupuolella. Akoya tuntuukin olevan suosittu yleisnimi ja laatusana viljellyille helmille, vaikka se tarkoittaa tiettyä meriveden helmeä. Helmen aihiona käytetään simpukan kuoresta sorvattua pyöreää kappaletta, jonka ansiosta merihelmet ovat yleesä pyöreämpiä kuin makeanveden helmet.Toisaalta niistä suuri osa on muuta kuin helmen tuottamaa helmiäistä, ja liian ohut kuori (nacre) saattaa lohjeta.
Samoihin aikoihin meriveden helmien kanssa, keksittiin makeanveden helmien viljely Japanin Biwa-järvellä. Makeanveden helmet tunnetaankin myös biwahelminä. Makeanveden helmen aihiona käytetään pientä simpukan kudoskappaletta. Siten helmi on käytännössä kokonaan helmiäistä ja helmet ovat kestäviä, joskin harvoin täysin pyöreitä. Toisaalta makeanveden helmistä löytyy erikoisia muotoja, barokkihelmiä, joita myös arvostetaan.
Helmien hinta määräytyy niiden laadun ja koon perusteella. Laadun arviointi voi olla maallikolle vaikeaa, ja asiantuntijoillekin viime kädessä makukysymys. Hinta ei määräydy myöskään suoraan helmen koon mukaan. Alle 5 mm kokoiset helmet ovat varsin edullisia. Kun helmen halkaisija kasvaa yli 7-8 mm, hinta nousee nopeasti.
Helmijäljitelmiä valmistetaan mm. täyttämällä ja päällystämällä lasi- tai muovihelmiä kalansuomujauheesta tai simpukan helmiäisestä valmistetulla ”maalilla”. Jäljitelmät erottaa aidoista helmistä mm. siitä, että ne ovat liian tasakokoisia, pyöreitä, sileitä ja virheettömiä ollakseen luonnontuotteita. Toinen asia on, että jäljitelmät voivat olla kaunista korumateriaalia.
Klassinen helmitesti neuvoo hankaamaan helmeä varovasti hampaan kiilteen kulmaan. Aito helmi tuntuu karhealta. Lasihelmi on liukas, samoin helmiäispäällysteet liukuvat hampaan pinnalla.Horoskooppikivenä helmi on kaksosten sekä kesäkuussa syntyneiden onnenkivi.

Katso myös muut kohteeni!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

28 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 22.12.2021 13:29
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.