Kuvaus

Harvinaisuus !  Saksan Ludwigsburg tehtaan tekemä posliini kermakko aatelis tai porvari piirille vuonna 1758-1793.  Pohjassa olevasta valmistajan logosta käy ajankohta kiistatta selville ja myös senaikainen tehdas.   Moni asiantuntija kutsuu tätä kermakoksi.  Kolmikulmaisen esineen mitat ovat suurinpiirtein 7x7x7cm per sivu ja korkeus on ilman kantta 45mm. 

Esineen ikä on noin 250 vuotta ja sinä aikana on posliini esineeseen tullut pieniä vikoja, mikä on suorastaan luonnollista. Kannessa on aaltoa muistuttava nuppi, siinä on 2mm pieni chip murunen lohkeema ja kannen alapuolella on myös pieni mitätön 4mm pitkä chip murtuma reunassa.  Astiassa en huomaa vikaa, mutta alla olevat kolme nystyrä jalkaa ovat kaikki saaneet jonkinlaista pientä kulumaa ja yhdestä on pieni chip poissa. Kokonais vaikutelma on edelleen ehdottomasti hyvä !  Käsintehty maalaus on glasuurin alla. Paino 130g. 

Kun katsoo alan kirjoja, löytää tästä kermakosta kuvan. Ludwigsburg posliinimerkki logo ja vuosina 1758-1793 kantoi tehdas nimeä Herzoglich Aechte Porcelain Fabrique. Vuodesta 1805 eteenpäin aina vuoteen 1824 kantoi tehdas nimeä Königliche Porzellan Manufaktur ja tehdas sulki ovensa ja antoi posliinin polttouunin jäähtyä vuonna 1824. 

Huomaa, ehdottomasti aito ja vanha, museo esine ! Harvinaisuutensa takia aivan ehdoton !  En usko koko maailmassa olevan näitä yli kolmea kappaletta jäljellä. Senaikainen aatelisperhe tai porvarisperhe kykeni ostamaan posliinia, jota kutsuttiin nimellä "valkoista kultaa"  hyvin rajoitetusti.   Posliini kahviastiasto maksoi enemmän,kuin senaikainen "auto"  eli hevonen.

A10AG402b         Noin 250 vuotta vanha posliini esine, harvinainen ! Sijoittaja, vanha on ja pysyy vanhana. Kohde on Hampurissa, Saksa

Suomen poliittisesti orientoidulle: Porvari sana tarkoittaa Saksassa Bürger ja siksi luettiin jokainen virkamies ja kauppias, joiden tulotaso oli keskimääräistä talonpoikaa ja työläistä korkeampi. Sanalla ei ole vahvaa poliittista latausta. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!    Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan silloin kysy tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Usein tavara on maannut laatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä ja juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. 
Kaikki lähetykset lähtevät kirjattuna kirjeenä tai pakettina, jonka kulkua voi seurata netin avulla. Mikäli lähetys katoaa, tai rikkoontuu on minulla  todiste sen lähettämisestä/luovuttamisesta kuljetusyrityksen haltuun ja saat silloin rahasi 100%:sti takaisin, myös lähetyskulut. Rahasi palauttaa kuljetusyritys, esim. Posti tms, jolle minä olen maksanut tavaran turvallisesta kuljettamisesta, lähettäjä (siis minä) en voi vastata asioista, jotka ovat oman vaikutuspiirini ulkopuolella. Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu tällöin noudattamaan niitä toimitus-ja maksutapoja ja maksuaikoja, jotka ovat ilmoituksessa kerrottu.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 56 vrk 4 h 53 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

109 € Sulkeutuu 56 vrk 4 h 53 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.