Kuvaus

Tämä paksua talousposliinia oleva kulho on palvellut erään maalaistalon keittiössä viimeiset vuosikymmenet. Kulhoja on maailmassa paljon,mutta tämä on aika erikoinen. Sen pohjassa on valmistajan nimi Saksassa, Bauscher, Weiden paikkakunnalta. Tehdas merkitsi myös valmistusvuoden eli 1934.

Kohtteseen liittyvää historiaa on aivan pakko kerrata lyhyesti näin:

Mutta Saksassa oli vuonna 1933 tullut valtaan laillisen vaalivoiton saanut työväenpuolue NSDAP   ( natsit )  ja eräs heidän ohjelmista oli suuren työttömyyden poistaminen. Se tehtiin "hevoskuurilla" eli kaikki työttömät ohjattiin töihin ja aivan minimaalisella palkalla. Se oli vähemmän ja enemmän vapaaehtoista. Tämä "työpalvelu" projekti kesti vuodet 1933-1945 ja sen aikana  valmistettuihin esineisiin tuli texti: Arbeitsdienst tai Reichsarbeitsdienst. Myöhemmin tuli käyttöön myös oma logo, jossa oli hammaspyörä ja hakaristi merkki. Tämä kulho kuuluu sarjaan, missä ei ole hakaristi merkkiä ja moni pitää tätä yhtä arvokkaana, kuin mitä arvo olisi hakaristi merkin kanssa. Näitä on markkinoilla selvästi vähemmän, kuin hakaristi merkillä olevaa kulhoa. ! Keräilijät haluavat juuri näitä !!!

Halkaisija on 20cm ja korkeus 8cm. Paino 950g. Kulho on ehjä, toki käytön aiheuttamaa kulumaa siinä on, muuta ei halkeemaa, säröä, ei chip murusen lohkeemaa tms. Kaikki merkinnät ovat kirkkaan suojaglasuurin alla. Erikoinen ja aivan 100% varmuudella nyt jo  88 v vanha. Säilytä vielä 12  vuotta ja arvo on korkea, kun kulho pomppaa 100v vanhaksi esineeksi. 

A17JA406a  Kulho antiikkia vanha Saksan hakaristi aikakaudelta. Uusi vastaava ihan tavallinen kulho maksaa kaupoissa jo yli 30 euroa.

Kyseessä on  hyvin erikoinen antiikki kulho. Kiehuvaa vettä 5 min ja voit ottaa käyttöön, tai lasi vitriiniin koristeeksi. Kuuluu aikakauteen, kun Hitler Saksa otti käyttöönsä ns. DAF työohjelman ja luimuilijat töihin tai uudelleenkoulutus leireille oppimaan työn arvostusta ja pientä kuria.....Hitler sanoi puheissaan näin:  " Kansakunnat elävät vain työstä ja vain työ voi tuoda uutta hyvinvointia yhteiskuntaan".   Meistä  nykyajan ihmisistä kaikki moinen puhe kuulostaa aivan karmivalta diktatuurilta, kun vaaditaan tekemään työtä.  

 Energiajuomatölkki Afri Cola antaa kokosuhdetta, 0,25 Litraa ja saman kokoinen,kuin Red Bull. Ei kuulu kauppaan. Kohde on Hampurissa, Saksa. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa, katso ne huolellisesti läpi, ole hyvä.
Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana.

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä ja juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Ostan ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu, tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida

 Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu noudattamaan niitä toimitus-ja maksutapoja, jotka on ilmoituksessa kerrottu.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 57 vrk 12 h 49 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

37 € Sulkeutuu 57 vrk 12 h 49 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.