Kuvaus

Pulkkinen on vuosina 1999–2002 Nelosella esitetty suomalainen Venla-palkittu sketsisarja, jonka pääosia näyttelivät Jari Salmi ja Antti Virmavirta. Sarjan on käsikirjoittanut Jari Salmi yhdessä Juha Jokelan kanssa. Ohjelma tunnetaan rohkeasta ja ronskista huumoristaan. Sarjan tunnetuimpia sketsejä on muun muassa Pulkkinen ja Radio. Sarjasta on tehty myös televisioelokuva Loppiaispulkkinen: Don't Push The River, jossa sarjasta tuttu henkilö Kopiovastaava lähtee firmansa innoittamana patikkamatkalle erämaahan oppaan ja kahden työtoverinsa kanssa.

Sarjan nimihahmo Pulkkinen (Jari Salmi) on merkillinen mies, joka aiheuttaa naapurilleen Saulille (Antti Virmavirta) harmia usein ystävänsä Koposen kanssa. Sauli menee ensimmäisen ja toisen tuotantokauden joka jaksossa soittamaan Pulkkisen ovikelloa kysyäkseen, mitä tämä tietää jostakin hänelle koituneesta omituisesta ikävyydestä. Pulkkinen myöntää aina aiheuttaneensa kyseisen ikävyyden Saulille ja kun Sauli sanoo, ettei heillä ole oikeutta tehdä sellaista, Pulkkinen sanoo tavallisesti Saulin olevan "asian ytimessä". Pulkkinen sanoo usein Saulille myös tämän "häsläävän". Kuten monesta suomalaisesta sketsisarjasta, myös Pulkkisesta on noussut erilaisia hokemia kansan suuhun kuten "Se on menoks, sano Annie Lennox", "Näin se homma etenee", "Wittu mä lähen helvettiin täältä", "Oisko sulla lainata seittemääkymppii", "Kato Sauli terve", "No wittu!" ja "Hetkinen, eikös tämä ole pikapalaverin paikka?". Moneen hokemaan liittyy niiden yleisen tavan mukaan tietynlainen sketsihahmoa mukaileva äänenpaino ja imitointi.lähde?

Pulkkisen ensimmäinen tuotantokausi julkaistiin DVD:llä vuonna 2005 ja toinen tuotantokausi 2006. Kolmas ja viimeinen julkaistiin lokakuussa 2006. Sarjan uusinnat alkoivat Jim-kanavalla 30. tammikuuta 2012.

Näyttelijä-käsikirjoittaja Jari Salmi on kertonut sarjan hahmojen ja sketsien synnystä Jukka Annalan televisioaiheisessa tietokirjassa Toopelivisio (Teos, 2006).

PULKKINEN 1 on erektiivinen suihkaus suoraan katsojan käpylisäkkeeseen. Tupla-dvd sisältää kaksinkertaisen Venla-voittajan ensimmäisen tuotantokauden jaksot. Lisäksi mukana on runsaasti ennennäkemätöntä lisämateriaalia (n. 100 min)

Ykksölevyssä hiusjälkeä, toisto ok

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

4 €
Sulkeutuu 6 vrk 23 h 52 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

4 € Sulkeutuu 6 vrk 23 h 52 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.