Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Hienokuntoinen ( K4 ) sidos, kansipaperit, 2. painos 2008
216 sivua, 32 kuvasivua m/v- ja värikuvia , kartta Lemmenjoen kulta-alueesta
Nimeke: Balladi kauniista Petronellasta : Lemmenjoen legenda / Mauno J. Pyhtilä ; [valokuvat tekijän].
Tekijä oli muuten biokemian professorina Oulussa
ja armoton Lapin harrastaja

"
Kesän alussa 1949 saapui laivalla Turkuun hollantilainen neitonen - Sylvia Petronella Antoinette van der Moer. Hän esiintyi amerikkalaislehden kirjeenvaihtajana, ja tyylikkäänä kaunottarena hän oli jonkin aikaa Helsingin ja eteläisen Suomen seurapiirien suosikki.

Kohtalon oikusta menneisyyttään pakeneva, miltei varaton Petronella joutui etsimään turvapaikkaa pohjoisen Lapin erämaasta, suurta kultaryntäystä kokevalta Lemmenjoelta. Petronella pesi kultamiesten pyykit ja auttoi ruoanlaitossa, kunnes suojelupoliisi muutamaa kuukautta myöhemmin pidätti hänet Ivalossa. Helsingin hotellilaskut oli maksamatta, ja lisäksi häntä epäiltiin vakoilijaksi. Petronella karkotettiin maasta, ja kultamiesten pyyteettömästä hengettärestä tuli kansainvälinen seikkailijatar - Lemmenjoen legenda.

Mauno J. Pyhtilä kertoo Petronellan tarinan: mikä oli tämän salaperäisen naisen tausta, mitä hän teki Suomessa ja mitä tapahtui Lapin kultamailla. Samalla se on kuvaus Lapin lumosta, luonnosta ja suuren kultaryntäyksen ajasta.
"

Lue myös : http://fi.wikipedia.org/wiki/Sylvia_van_der_Moer

ja pätkä sieltä :

"
Petronella poistui maasta mutta jätti lähtemättömän jäljen sekä kultamiesten mieliin että kultamaille; nykyään Lemmenjoen maisemissa kohoavat kaipaamaan jääneiden kultamiesten nimeämät Petronellan kukkulat (sijainti 68°39.288'N, 25°45.286'E). Petronellaa on yritetty jälkeenpäin tavoittaa kullankaivajien ja lehtimiesten voimin tuloksetta.

Syyskuun 2007 alussa hollantilainen ryhmä löysi Petronellan osoitteen. Petronella asuu nykyään New Albanyn kaupungissa Ohion osavaltiossa Yhdysvalloissa. Hän käyttää (äitinsä suvun kautta tulevaa) nimeä P. Annick Vandermoer.

Oulun kaupunginteatteri on tehnyt Petronellasta fiktiivisen musikaalin vuonna 2006. Saariselällä on hänen nimensä mukaan nimetty ravintola ja hänen tarinansa on kerrottu Legenda -olutmerkin pulloetikettien Lapin legendoista kertovassa sarjassa.
"

[ Lemmenjoki ]
[ Kullanhuuhdonta ]
[ Petronella ]
[ Lappi ]

Voittajalle postituskulut; raha tililleni ja kirjapaketti / kirje postiin !

Muut kohteeni näet tästä linkistä!

Fennica-tiedot alla :
Tekijä(t): Pyhtilä, Mauno J., 1934- Nimeke: Balladi kauniista Petronellasta : Lemmenjoen legenda / Mauno J. Pyhtilä ; [valokuvat tekijän]. Painos: 2. p. Julkaistu: Hämeenlinna : Karisto, 2008 (Hämeenlinna : Karisto Oy:n kirjapaino) Ulkoasu: 216 s., [32] kuvas. : kuv., kartt. ; 21 cm. Kokoelmahuomautus: Irtopäällys Aineisto: kirja Kieli: fin ISBN: 978-951-23-5047-6 (sid.) Kohdehenkilö: Moer, Petronella van der. Asiasana: henkilöhistoria (ysa) kullanhuuhdonta (ysa) historia (ysa) Maantieteellinen asiasana: Lappi UDK-luokitus: 929 Moer YKL-luokitus: 99.1

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

20 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 3.1.2018 19:06

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.