Kuvaus

Yksilöt yhdessä - Kasvatus ja persoonan laatu

Kirja käsittelee persoonan laatua eli temperamenttia sekä teoriassa että käytännössä. Erityisesti tarkastellaan temperamentin osuutta vuorovaikutustilanteissa, yksilöiden ollessa yhdessä. Kirjassa esitetään myös käyttökelpoinen malli erilaisten laatujen tunnistamiseen.

Miksi ihmisen on vaikea muuttua? Temperamentti on suureksi osaksi perimässämme. Se määrittelee pitkälti tapamme lähestyä ihmisiä ja asioita. Temperamenttia, laatua, voi siten lähestyä ainoastaan kunnioituksella. Harkitseva ajattelijalapsi ei välttämättä ole hidastelija, jonka täytyy oppia nopeammaksi. Helposti tunteillaan reagoiva ei ehkä olekaan yliherkkä, vaan toimii laatunsa mukaisesti. Laadun tunnistaminen voi helpottaa erilaisuuden hyväksymistä ja tuoda uusia näkökulmia kasvatustyöhön.

Kirja on tarkoitettu kaikille kasvattajille ja opettajille.

Kirjoittajat ovat kasvatuksen ammattilaisia. Psykologi Liisa Rainalla on laaja kokemus kasvatusyhteisöjen kehitystyöstä sekä kouluttamisesta ja Rauno Haapaniemi on peruskoulun opettaja.

Asiasanat: kasvatus temperamentti lapset nuoret persoonallisuuden-kehitys yksilöllisyys sosiaalinen-vuorovaikutus sosiaalinen-käyttäytyminen ryhmäkäyttäytyminen

Pehmeäkantinen. Arator.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

9,90 €
tai
Sulkeutuu 9 vrk 15 h 56 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

9,90 € Sulkeutuu 9 vrk 15 h 56 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.