Kuvaus

1952, 286 sivua, kolmas painos. Ensimmäisellä aukeamalla omistuskirjoitus vuodelta 1955. Kirjan sivut kaikki kiinni, kannet osittain irronneet. Kirjan selkämys todella pahoin kulunut/rikkoontunut. Sivut siistejä, ei tahroja/kirjoituksia. Takakannessa lyijykynällä kirjoitettu alareunaan sekä oikeassa alakulmassa ruskea tahra, näkynevät toisessa kuvassa.

Jo tekijän- ja kirjannimet antavat aavistaa, että tässä vauhdikkaassa romaanissa liikutaan jälleen koulumaailmassa, jota Hilja Valtonen on niin verrattoman hauskalla tavalla kuvannut monta kertaa aikaisemminkin. Romaanin sankarittarena on Mykkäsen kauppiasperheen nuorimmainen, tuuheatukkainen ja sirkeäsilmäinen Kerttu, jota Marjamäen kartanon perintöprinssi mielittelee omakseen. Suuri on sulhasen mieliharmi ja äiti-Loviisan kauhistus, kun tytär viittaakin kintaalla rouvanviralle ja isä-Aukustin salaisen avun turvin hankkiutuu seminaariin - erään tietyn Jaska Retelin hospitanttitoveriksi. Tämä Jaska osoittaakin huomiota sekä Kertulle että tämän parhaalle ystävättärelle Tertulle, mutta niin hämmentävällä tavalla, että tytöt alkavat epäillä Jaska Retelin lukutaitoa.

Lounatkylän koulusta tulee sitten Kertun ensimmäinen valtakunta, ja Hilja Valtonen kuvaa riemukkaasti hänen kokemuksiaan kansankynttilänä. Tarinaan liittyvät Nikin Mikko ja Harmijapään vaari, lapsuuden kiusanhenki, uudestisyntynyt Viku Lundberg-Lumpio, kokemukset kulissimaalarina ja kuoronjohtajana, perheenrmäntänä ja poliitikkona sekä monet muut värikkäät tekijät. Siinä vaihtelevat valot ja varjot, mutta aurinkoinen hymy kultaa synkimpiäkin kokemuksia, ja Hilja Valtosen pippurinen elämänviisaus maustaa ne kirvelevän-terveelliseksi keitokseksi. 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 84 vrk 6 h 12 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 84 vrk 6 h 12 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.