Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Hyväkuntoinen. Harvinainen!

Julkaisija: Safir, SAFCD 2042, vuodelta 1991.

Kappaleet:

1 Intro

2 Niin Tai Näin

3 Haaremin Ruusu

4 Odotin Sua

5 Hopeinen Meri

6 Buona Sera

7 Hetken Suosimaa

8 Miks Menit Pois

9 Vilkuilevat Silmät

10 Intro

11 Tulitikun Leimahdus

12 Paholaisen Masurkka

13 Kaikuvat Kadut

14 Kenen Yhden Vaan

15 Viittä Vaille Kaks

16 Välttelevä

17 Keskiyö

18 V-Pussi

19 Korttipakka

20 Täysikuu

21 Kaarikatto

22 Käärmeennahkatakki

23 Valssi

Postikulut ostajalle 3 €.

Henry Olavi ”Remu” Aaltonen (s. 10. tammikuuta 1948 Helsinki) on suomalainen muusikko, joka on tullut tunnetuksi erityisesti Hurriganes-yhtyeestään, jossa hän lauloi ja soitti rumpuja. Hänen muita yhtyeitään ovat olleet muun muassa Kalevala, Happy Go Fellows, Creatures, Incense, The Steelers ja Remu and His Allstars. Aaltonen on julkaissut myös useita sooloalbumeita. Aaltosen tunnetuimpiin soolokappaleisiin kuuluvat muiden muassa ”Paholaisen masurkka” ja ”Täysikuu”. Aaltoselle myönnettiin vuonna 2018 Suomi-palkinto tunnustuksena merkittävästä taiteellisesta urasta.

Musiikkiura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Remu Aaltonen kultalevyineen kotonaan Helsingissä vuonna 1978. Kuva: Harri Ahola

Aaltosen muusikontaival alkoi 1960-luvulla eri yhtyeiden rumpalina. Hän vaikutti muun muassa 1960-luvulla yhtyeissä The Creatures ja The Happy Go Fellows.

1960-luvun lopulla Aaltonen soitti muun muassa Kalevala-yhtyeessä, josta sai potkut vuonna 1971, minkä jälkeen hän perusti Hurriganesin Cisse Häkkisen kanssa. Kitaristiksi otettiin Ile Kallio, joka erosi kokoonpanosta pari kuukautta myöhemmin ja tilalle tuli Albert Järvinen. Hurriganesin suurimman suosion aikoihin on väitetty Remu Aaltosen käyttäneen yhtyeen suurta suosiota hyväkseen ja vaatineen soittajille parempia oloja sekä suurempia palkkioita keikoilla, seurauksena samalla muidenkin yhtyeiden aseman parantuminen tällä tavoin Suomen keikkaelämässä. [3]

Hurriganes hajosi vuonna 1984, minkä jälkeen Aaltonen lähti soolouralle.

Hurriganes yritti paluuta vuonna 1988 ja julkaisi live-levyn Live at Metropol. Yhtyeen paluuyritys jäi kuitenkin lyhyeksi ja yhtye hajosi jälleen syksyllä 1988.

Cisse Häkkinen kuoli vuonna 1990 ja Albert Järvinen seuraavana vuonna. 1990-luvun alussa Aaltonen kokosi Remu plays Hurriganes -kokoonpanon. Kokoonpano julkaisi albumin Roadrunner Tour vuonna 1994.

Vuonna 1998 Aaltonen otti uudelleen käyttöön nimen Hurriganes. Muita alkuperäisiä 1970- ja 1980-luvun jäseniä ei yhtyeessä ole. Uudistuneessa Hurriganesissa soittivat Rocka Merilahti (kitara) ja Harri Merilahti (basso). Uudistunut yhtye julkaisi vuonna 2001 albumin 30th Anniversary. Vuonna 2004 yhtyeen kokoonpano uudistui, ja Merilahtien tilalle tulivat Jukka Orma (kitara) ja Mikko Löytty (basso).

Sitteemmin Aaltonen keikkaili Hurriganesin kanssa nimellä Remu & Hurriganes. Yhtye laajentui keväällä 2013 viisimiehiseksi. Mukana olivat Aaltosen lisäksi kaksi kitaristia, basisti ja toinen rumpali hänen lisäkseen. Vuonna 2008 julkaistiin Remun 60-vuotissyntymäpäivän kunniaksi kaksi kokoelmalevyä, suomenkielinen Legendaarinen Remu ja englanninkielinen The Very Best of Remu.[4] Vuoden 2016 joulukuussa ilmestyi Remun ensimmäinen englanninkielinen albumi 12 vuoteen, nimeltään Electric Play.[5] Elokuussa 2017 Aaltonen ilmoitti jättävänsä keikkalavat syksyn kiertueen jälkeen.[6]

Aaltonen esiintyi Chuck Berryn kanssa samassa konsertissa Helsingissä 22. maaliskuuta 2008.[7]

Aaltonen osallistui ”Planeetta”-kappaleellaan vuoden 2009 Eurovision laulukilpailun Suomen karsintaan ja oli mukana finaalissa.[8]

Kesällä 2012 Aaltonen esiintyi Turun Vartiovuoren kesäteatterissa Peppi Pitkätossun isän, kapteeni Efraim Pitkätossun roolissa.[9]

Aaltonen on tehnyt kappaleita oman soolotuotannon sekä Hurriganesin tuotannon lisäksi myös mm. Pertsa Koivulalle ja Jasminelle. [10]

Remu teki viimeisen, Last Call -nimisen ja 15 keikkaa sisältävän kiertueen Hurriganes-yhtyeensä kanssa Suomessa vuodenvaihteessa 2017–2018, minkä jälkeen hän lopetti esiintymisensä. Viimeinen konsertti Helsingin jäähallissa pidettiin 20. tammikuuta 2018.[11][12] Remu on ilmoittanut tekevänsä jäähyväiskeikkojen jälkeen vielä yhden alkukantaisen rocklevyn.[13]

Elämäkertaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aaltonen on etniseltä taustaltaan puoliksi romani, muttei esimerkiksi pukeutumisessaan noudata suomalaisten romanimiesten perinteistä tyyliä. Aaltonen on itse sanonut kirjassaan Poika varjoiselta kujalta, että hänen sukujuurissaan on suunnilleen yhtä paljon romaneita kuin valtaväestöön kuuluvia.

Henry Olavi Aaltonen syntyi vuonna 1948 Otto ja Eeva Aaltosen kahdeksanlapsisen perheen esikoiseksi. Monien muiden Suomen romanien tapaan heidän elämänsä oli sodan jälkeisessä Suomessa varsin puutteellista. Perhe joutuikin Remun nuoruudessa asumaan muun muassa vanhassa junanvaunussa Helsingin maalaiskunnan (nykyisen Vantaan) Ruskeasannassa sijaitsevassa hiekkakuopassa. Aaltoset joutuivat hankkimaan elantonsa pienimuotoisella kaupanteolla, muun muassa myymällä alkoholia. Äidillä oli oma kahvilayritys.

Aaltonen ajautui nuoruudessaan pikkurikolliseksi ja joutui monesti vaikeuksiin virkavallan kanssa. Rock and roll -musiikki sai hänen elämänsä kuitenkin kääntymään uusille urille.

Elokuussa 1987 Aaltonen sai huumerikoksista puolentoista vuoden ehdottoman vankeustuomion. Hän vapautui jo loppukeväällä 1988, mutta vankeuden vuoksi comebackia tehnyt Hurriganes pääsi harjoittelemaan vasta viime tingassa.

Maaliskuussa 1996 Kittilässä tapahtunut vakava loukkaantuminen koiravaljakko-onnettomuudessa aiheutti halvaantumisen, josta Aaltonen ei ole täydellisesti toipunut. Halvaantuminen on heikentänyt Aaltosen soittotaitoa ja viime vuosina hän on käyttänyt tukenaan lisärumpalia.

Vuonna 2000 hänet valittiin sitoutumattomana SDP:n listoilta Porvoon kaupunginvaltuustoon. Hänen arvokas asuintalonsa irtaimistoineen paloi pari vuotta myöhemmin. Vuoden 2008 vaaleissa hän ei enää tullut valituksi valtuustoon.

6. helmikuuta 2008 Aaltonen sai 45 päiväsakkoa rattijuopumuksesta, huumausaineen käytöstä sekä ampuma-aserikkomuksesta. Hänen verestään löytyi amfetamiinin jäämiä ja kotoaan luvattomia Diapam-lääkkeitä sekä luvaton kaasusumutin.[14]

Aaltonen tuomittiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa joulukuussa 2012 rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 40 päiväsakon suuruiseen sakkorangaistukseen. Hänen tuloillaan maksettavaa tuli 2280 euroa. Hän kolaroi aiemmin samana vuonna Kaarinassa ja loukkasi kolarissa vaikeasti jalkansa. Aaltosella ei ollut alkoholia veressään, mutta verikokeissa selvisi hänen käyttäneen metamfetamiinia. Hänelle määrättiin myös ajokieltoa seuraavan vuoden maaliskuulle asti.[15]

Aaltonen on nähty viime aikoina julkisuudessa muun muassa Idols-tuomaristossa vierailevana jäsenenä sekä YLEn Romano-tv-ohjelmassa. Vuonna 2008 julkaistiin Remusanakirja, johon on koottu Aaltosen puhekielestä runsaat 500 sanaa ja ilmaisua selityksineen ja käyttöesimerkkeineen. Toimittaja Jukka Annala uteli Aaltoselta selityksiä erikoisiin sanoihin, joita hän oli kerännyt aiemmin julkaistuista Remu-kirjoista sekä televisio-, radio- ja lehtihaastatteluista 36 vuoden ajalta. Teoksessa on myös Aaltosen lähipiirin lyhyitä haastatteluja sekä katsaus Hurriganes-yhtyeen laulunsanoihin.

Aaltosesta ja Hurriganesista kertovassa Ganes-elokuvassa vuodelta 2007 Remu Aaltosta esittää Eero Milonoff.

Remusta ja Hurriganesista tehtiin musikaali Tampereen Musiikkiteatteri Palatsiin vuonna 2013.[16]

Aaltonen muutti vuonna 2015 takaisin Helsinkiin Porvoosta asuttuaan siellä 20 vuotta.[17]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 

Sooloalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 

Hurriganes

Kokoelmat

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

10 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 13.6.2019 7:33
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.