Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Richard Gordon: LEIVOTTIIN LÄÄKÄRI. 1954 WSOY (toinen painos). 204-sivuinen sidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Leivottiin lääkäri (1954; Doctor in the House 1952), Richard Gordonin esikoisromaani, on tarina englantilaisen lääketieteen opiskelijan ja hänen tovereittensa vaiheista klinikoilla, luentosaleissa ja ensimmäisillä sairaskäynneillä. "Medisiinarien" joskus karkea, mutta aina yhtä pettämätön huumori, heidän ilonsa ja surunsa, aitoenglantilaiset urheiluharrastuksensa, suhteensa opettajiin ja sairaanhoitajattariin ja huoleton boksielämänsä on kuvattu tarttuvan riemukkaasti ja samalla epäilemättä varsin totuudenmukaisesti. Richard Gordon on englantilainen lääkäri, joka on kirjoittanut kaksi kirjaa ja saavuttanut niillä valtavan menestyksen. Englannissa myytiin vuoden aikana 100 000 kappaletta hänen verratonta 'muistelmateostaan' "Leivottiin lääkäri", ja hyvää vauhtia sen huumori on valloittamassa koko Euroopan ja Amerikan. Tämä romaani, jonka pohjalta on myös valmistettu elokuva, on Suomessakin otettu vastaan riemulla.

"Villi tilannekomiikka, päivänpaisteinen huumori ja mitä hienoin ilkeileminen vaihtelevat...  Kun lukija on päässyt viimeisellä sivulle täytyy hänen mielihyvin todeta: kyllä oli hauska kirja." – Ilkka

 

2. Richard Gordon: KAPTEENIN PÖYTÄ. 1962 WSOY:n Taskukirja n:o 15 (ensimmäinen painos). 251-sivuinen nidottu kirja, kansissa aivan pientä kulumaa (ks. kuvat), muuten ehjä ja siisti, esilehdellä alkuperäisen omistajan nimi, ei muita merkintöjä.

Kapteenin pöytä (1955; The Captains Table 1954) on kertomus merikapteeni William Ebbsin ensimmäisestä matkasta suuren loistolaivan kapteenina. Eipä tiedä mies parka mihin hän on joutunut: kommelluksia sattuu yhtenään ja naiset virittävät ansoja hänen päänsä menoksi.

"Tilanteet ja ihmistyypit on kuvattu niin verrattoman ilkikurisesti, sellaisella vauhdilla, kertojanilolla ja samalla asiantuntemuksella, että lukija loppuun päästyään jää vain valittamaan matkan lyhyyttä tunnustaen varauksetta olleensa elämänsä hauskimmalla ja jännittävimmällä matkalla. Suosittelen mitä lämpimämmin – lähinnä kaikille täysi-ikäisille lapsenmielisille." – Uusi Aura

Englantilainen Richard Gordon (oikealta nimeltään Gordon Ostlere, s. 1921) toimi lääkärinä ennen kuin hän 1950-luvun alussa jäi vapaaksi kirjailijaksi. Hänen esikoisteoksensa on Doctor in the house (1952, suom. Leivottiin lääkäri (1954). Gordonin lähes kolmen vuosikymmenen aikana julkaisemista yli 30 romaanista on suomennettu Leivottiin lääkäri (1954; Doctor in the house), Kapteenin pöytä (1955; The captain’s table), Lääkärin vihreä oksa (1956; Doctor at large), Lääkäri lemmen pauloissa (1958; Doctor in love), Lääkäri onnen ohjissa (1961; Doctor in clover), Lääkäristä tulee isä (1960; Doctor and son), Lääkäri ajan tasalla (1963; Doctor in the swim), Hassu kuin kissantassu (1965; Nuts in May) Sir Lancelotin kesä (1966; The summer of Sir Lancelot), Sir Lancelot ja nuori lempi (1967; Love and Sir Lancelot), Lääkärin vastuu (1973; The facts of life) ja Lääkäri kelteisillään (1974; Doctor in the nude). Useat Gordonin lääkäriromaaneista on filmattu. Samoin on filmattu loistolaivalle sijoittuva The Captains Table (1954; Kapteenin pöytä 1955) Britanniassa 1960 (ohjaus Jack Lee, pääosassa John Gregson kapteeni Ebbsinä ja Peggy Cummins Mrs. Judd´ina).

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 116 vrk 20 h 30 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 116 vrk 20 h 30 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.