Kuvaus

*Uusi*
Riistetyt - Kuolonhymnejä   CD, digipak


TARKAT TIEDOT saattavat löytyä kuvineen TÄSTÄ LINKISTÄ .

TÄYTTÄ TAVARAA.
Riistetyt Records / HC 200901. Sota kuoleman valtakunnasta
02. Ihmissoihtu
03. Eedenistä häädetyt
04. Kuolonhymni
05. Silmä silmästä
06. Punainen raivo
07. Kontrolli
08. Puunukke
09. Ajatusmyrskyssä
10. No pasaran
11. Yritän katsoa huomiseen 2
12. Unensieppari


Kesto: 31:53

Suomalaisen hardcoren klassikkonimi Riistetyt otti ja julkaisi tuosta vain uuden levyn, ilman ennakkovaroitusta. Kuolonhymnejä tärähti tiskiin marraskuussa 2009 yllättäen, en edes tiennyt Riistettyjen maininneen studioreissusta. Joko en vain tiennyt siitä omaa tietämättömyyttäni tai sitten bändi todella osasi salata asian. Yllätysmomenttia korosti sekin, että Riistetyt oli julkaissut edellisen kerran uutta materiaalia vuonna 2005, mutta oli toki aktiivinen keikkalavoillakin. Muutamassa vuodessa ovat asiat ehtineet muuttua esimerkiksi kokoonpanon suhteen, sillä basisti Nappi ja rumpali Perttu ovat poissa bändin riveistä ja tilalla ovat bändissä jo 80-luvulla soittanut Piise ja muualta tuttu Jukkeli.
Kuolonhymnejä on julkaistu ihan oman levy-yhtiön, Riistetyt Recordsin toimesta. Sinänsä ihmeellinen veto, sillä bändissä pieksee kannuja levymoguli Jukkeli, joka pyörittää Kämäset Levyt-lafkaansa. Langat taitavat osoitetietojen perusteella olla silti Jukkelin käsissä. Kannet ovat ihan katseltavat, mutta nuo tietokoneella väsätyt kannet tuovat liikaa mieleen metallimusiikissa vallitsevan trendin tehdä lähes kaikki kansitaiteet tietokoneella. Sanoitukset tulevat hienossa julisteliitteessä, jossa olevasta Doomsday Graphicsin tekemästä kuvasta pidän kyllä. Olen nähnyt sen kyllä aiemminkin, bändi on tietääkseni käyttänyt sitä jo pari vuotta sitten keikkajulisteena.
Musiikillisesti Kuolonhymnejä jatkaa siitä Kahleet (2005) jäi mutta vie touhun astetta pitemmälle. Metallin vaikutus on lisääntynyt Riistettyjen musiikissa, vaikka edelleenhän tätä voi kutsua ihan hyvällä omalla tunnolla hardcoreksi. Pelkkää suoraa paahtoa levy ei ole vaan Riistetyt ihan aikuisten oikeasti uudistavat itseään. Metalli on Riistetyillä lisääntynyt eli soundit ovat tukevoituneet ja hidas runttaus on lisääntynyt. Jo heti aloitusbiisi Sota kuoleman valtakunnasta on huikea, melkein instrumentaali rypistys jossa Lazzen vokaalit tulevat kehiin vasta loppumetreillä. Biisi yhdistelee loistavasti perinteistä hardcorea ja metallia, ei ole tämmöisiä biisejä Riistetyillä juuri ollut!
Toinen esimerkki on Punainen raivo. Biisi ei ole lainkaan Riistetyille tyypillinen vaan on hidasteleva ja laahaavaa runttaus. Sanoituksellisesti on rohkea veto, sillä se repii Suomen kansakunnan haavoja auki vuoden 1918 tapahtumista. Kovinkaan moni ei ole siitä selkkauksesta biisejä tehnyt. Levy on myös toisella tavalla kokeileva, sillä Ajatusmyrskyssä ja No Pasaran ovat välillä melko ufoja vetoja. Näiden jälkeen tulee uusi versio vanhasta klassikosta Yritän katsoa huomiseen (2). Unensieppari lopettaa levyn hienosti ja pahaenteisesti.
Riistetyt ovat tehneet siis helvetin hyvän levyn. Olen kyllä bändin isokin fani, mutta ihan rehellisesti sanottuna en ihan näin kovaa suoritusta odottanut! Liekö sitten “uudet” jäsenet tuoneet lisää virtaa bändiin?

- Jouni Parkku
 
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

4,90 € / kpl
Sulkeutuu 32 vrk 9 h 25 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

4,90 € Sulkeutuu 32 vrk 9 h 25 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.