Kuvaus

Eero Nelimarkka (1891-1977)  ehti poikkeuksellisen pitkän ja tuotteliaan elämäntyönsä aikana muodostua suoranaisesi käsitteeksi suomalaisessa kuvataiteessa pohjalaisen maiseman ja elämänuodon kuvaajana.  Eräänlaista uudelleenarviointia taiteiilijan ominaislaadun  olennaista laajentumista merkitsi Helsingissä 1982 järjestetty  laaja Eero Nelimarkan tuotantoa esittelevä näyttely, jonka suosio ylitti kaikki odotukset. 

Näyttelyn suunnittelijät Riitta Nelimarkka, Jaakko Seeck ja Pekka Suhonen ovat pitkälti juuri näyttelytoteutuksen suuntaviivojen mukaan rakentaneet Eero Nelimarkkaa käsittelevän kuvateoksen. Teokseen valitut 77 maalausta tuovat Nelimarkan  tuotannon pitkän kaaren monipuolisena ja rytmikkäänä esille. Tekstiosuudessa Pekka Suhonen tarjoaa puolestaan oivaltavasti ja eläytyvästi tietoa Eero Nelimarkasta, hänen näkemyksistään, elämästään ihmisenä ja taiteilijana.

1. p. 1984, Tammi, 140 s. Isokoinen, kovakantinen kirja kansneen on mielestäni todella hyväkuntoinen kirjastoposito leimoineen ja muovituksineen.

Postimaksut huutajalle

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

12 €
tai
Sulkeutuu 92 vrk 19 h 16 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

12 € Sulkeutuu 92 vrk 19 h 16 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.