Kuvaus

Elokuvat: Loma, Jäniksen Vuosi ja  Mies, joka ei osannut sanoa Ei. Omin kansineen.

 

Mies, joka ei osannut sanoa Ei

Kertojana toimiva hevonen esittelee Kivimäen puutalokaupunginosan asukkaita: saunottaja Nummiskan, talonmies Huhtalan, kauppiaspariskunta Aaltosen, juopon maalari Renlundin ja Milla Kurjen, joka huonojen mieskokemusten jälkeen unelmoi oikeasta rakkaudesta. Lisäksi hevonen kertoo että talot aiotaan purkaa ja niiden tilalle suunnitellaan betonistakerrostaloaluetta.
Idylli on vielä tallella kun pastori Aimo Niemi muuttaa Millan naapuriksi ja aloittaa uuden virkansa alueen avioliittoneuvojana. Mutta Aimon neuvoista seuraa vain kommelluksia, ja mies itse ajautuu tilanteisiin joista hän saa tahatonta mainetta naistenmiehenä. Kyläläiset jonottavat vastaanotolle, mutta pastori taitaa itse olla neuvojen tarpeessa.

Risto Jarvan menestyskomedia kuvattiin pääosin Vallilan puukaupunginosassa, Helsingissä. Elokuvan käsikirjoitustyöryhmä ja miespääosan esittäjä Antti Litja palkittiin Jusseilla.

Ensiesitys vuosi
1975

Ohjaus
Risto Jarva

Käsikirjoitus
Risto Jarva

Näyttelijät
Antti Litja
Kirsti Wallasvaara
Matti Ruohola
Sina Kujansuu
Helena Notkonen
Seela Sella
Kauko Helovirta
Erkki Pajala
Liisa Hukkinen
Paavo Hukkinen
Seppo Sariola
Pentti Kotkaniemi
Maarit Hyttinen
Risto Jarva

Kesto: 1 h 38 min.

 

Loma

Penkkiurheilua harrastava, säntillinen pankkivirkailija Aimo Niemi on lähdössä lomalle. Tarkoitus on mennä Innsbruckin olympialaisiin kannustamaan suomalaisia hiihtäjiä, mutta lentoasemalla sattuu sekaannus ja liian myöhään Aimo tajuaa istuvansa väärässä koneessa joka vie seuramatkalaisia Rhodokselle. Sen sijaan joku rouva Niemi lentää Insbruckiin. Myös matkalaukut vaihtuvat ja Aimo joutuu tyytymään naisten rantavaatteisiin ja ehostustarpeisiin. Hotellissa hänet majoitetaan rouva Niemen tilalle sydänsuruja potevan naistenlehden toimittajan, Marjukan huonetoveriksi. Mukanaan sukset ja hiihtopipo Aimo tekee parhaansa selvitäkseen tukalasta tilanteesta.

Loma on Risto Jarvan ohjaama komedia jossa epäonnisen miehen hiihtomatka vaihtuu etelän hiekkarantaan! Elokuvasta tuli yleisömenestys ja se keräsi vuonna 1976 yli puoli miljoonaa katsojaa. Pääosissa ovat Antti Litja ja Tuula Nyman, joka sai roolista Jussi-palkinnon.

 

Ensiesitys vuosi
1976

Ohjaus
Risto Jarva

Käsikirjoitus
Risto Jarva

Näyttelijät
Antti Litja
Tuula Nyman
Eija Pokkinen
Helena Notkonen
Marja-Sisko Aimonen
Martti Pennanen
Hannele Lauri
Eero Rinne
Pirkko Arttio
Georges Copeloussis
Arto Tuominen
Alfonso Padilla
Risto Jarva

 

Kesto: 107 min.

 

Jäniksen Vuosi

Mainosmies Vatanen (Antti Litja) lähtee työhön vaimonsa nyrpeän ilmeen saattelemana. Työpaikalla esimies sanoo, ettei Vatanen ole ajan uusien haasteiden tasalla. Hänet lähetetään työmatkalle Kouvolaan jossa asiakas valittaa uuden deodorantin mainoskampanjasta. Matkan ja neuvottelun ajan Vatanen on muissa maailmoissa.

Kun Vatanen ja valokuvaaja Heinonen jatkavat matkaansa, heidän autonsa törmää jäniksenpoikaan. Vatanen löytää loukkaantuneen jäniksen metsästä ja jää sen vierelle pimenevään iltaan. Keskellä yötä valokuvaaja palaa takaisin huhuilemaan Vatasta, mutta turhaan.

Ohjaaja Risto Jarvan viimeiseksi jäänyt elokuva sai aikanaan hyvän vastaanoton. Se oli yleisömenestys jota kehuttiin kilpaa, eikä syyttä. Jäniksen vuosi on kestänyt aikaa erinomaisesti. Tänä päivänäkin se on poikkeuksellisen hieno elokuva, jonka keskeinen sanoma ihmisen ja luonnon välisestä yhteydestä vetoaa kaikenikäisiin.

 

Ensiesitys vuosi
1977

Ohjaus
Risto Jarva

Käsikirjoitus
Risto Jarva
Kullervo Kukkasjärvi

Näyttelijät
Antti Litja
Kauko Helovirta
Markku Huhtamo
Paavo Hukkinen
Juha Kandolin
Kosti Klemelä
Anna Maija Kokkinen
Martti Kuningas
Ahti Kuoppala

 

Kesto: 129 min.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

14,90 €
Sulkeutuu 16 vrk 14 h 4 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

14,90 € Sulkeutuu 16 vrk 14 h 4 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.