Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Englantilaisen Robertsonin perheen isä, 1924 syntynyt Dougal Robertson, sai merisotakoulutuksen ja osallistui maailmansotaan laivastossa.
Sodan jälkeen hän liittyi kauppalaivastoon ja oli naimisiin mennessään 1952 ennättänyt purjehtia joka puolella maailmaa.
Naimisiin myötä hän päätti vaihtaa ammattia ja osti Stafforshiresta rappeutuneen maapaikan, josta hän teki maanviljelystä aiemmin tuntematta kovalla työllä lyhyessä ajassa kukoistavan uudenaikaisen maatilan.
Maalaiselämä jatkui kuusitoista vuotta, mutta sitten hän ja hänen vaimonsa katsoivat ajan jälleen koittaneen elämänmuutokselle ja lapsien tarvitsevan laajempia näköaloja.
He myivät tilan ja ostivat Lucette-nimisen, 13 metriä pitkän, 19-tonnisen kuunarin.

Maailmanympärysmatka alkoi 31. päivänä tammikuuta 1971.
Kesäkuun 15. päivänä 1972 he olivat matkalla Panamasta Marquesas-saarille ja Tahitille kun onnettomuus tapahtui runsaan 300 kilometrin päässä Galapagos saarista länteen.
Miekkavalaat hyökkäsivät Lucetten kimppuun, jossa olivat Dougal Robertson vaimoineen, 18.vuotias Douglas, 12-vuotiaat kaksoset Neil ja Sandy sekä Douglasin seuraksi mukaan otettu 22-vuotias Robin Williams.
Lucette upposi minuutissa, kuusi ihmistä oli keskellä valtamerta pelkän pelastuslautan ja lasikuitujollan varassa.
Ilman kompassia, karttaa, ruokaa; merivirrassa joka vei yhä kauemmaksi Galapagos-saarilta.

"Meidän on saatava pojat maihin", oli päätös jonka Dougal ja Lyn tekivät ja pitivät - vielä senkin jälkeen kun kumilauttakin upposi ja kaikki kuusi ihmistä olivat kolmen metrin pituisessa jollassa.


Heidän oli saatava ravintonsa merestä ilman pyyntivarusteita, ja he saivat.
Nälän ja janon lisäksi heidän vihollisiaan olivat myrskyt ja toisaalta taas tuulettomuus, tropiikin armoton aurinko ja ympärillä vaanivat hait.
Mutta ankara itsekuri ja pettämätön yhteishenki pelastivat heidät.
He olivat hengissä kun vihdoin 38. päivänä japanilainen kalastusalus huomasi ja pelasti heidät.
Mutta he olivat tällä välin kehittäneet tekniikan, jonka avulla he olisivat kymmenen päivän päästä selviytyneet maihin ilman ulkopuolista apuakin - elävinä, mutta todennäköisesti niin heikkoina etteivät olisi itse pystyneet nousemaan jollasta.

Otava 1973, 1p, 245 sivua.
Kovakantinen + kansipaperit.
Kansipaperissa jonkin verran kulumaa.
Ensilehdellä omiste.

Yhdistelen postimaksuja.

Katso myös muut myytävät kirjani.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

3,50 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 11.1.2018 17:28

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.