Kuvaus

"Kekkosen juutalaisiksi" sanottiin turvapaikanhakijoita, jotka olivat paenneet Saksan juutalaisvainoja Suomeen Urho Kekkosen sisäministerikaudella. Jatkosodan aikana, kun Suomi taisteli Saksan rinnalla, heidän asemansa käbi tukalaksi. Silloin tarvittiin Abraham Stilleriä.

Abraham Stiller (1885-1972) oli Helsingin juutalaisen seurakunnan vaikuitaja, liikemies ja humanitaarisen työn tekijä. Setä Stiller kertoo eläytyneesti hänen dramaattiset elämänvaiheet orpolapsesta ihmisoikeustaistelijaksi.

Kirjassa hahmotellaan Suomen pienen, mutta värikkään juutalaisyhteisön vaiheita siitä lähtien kun ensimmäiset juutalaiset saivat luvan asettua Suomeen. Stillerin muotiliikeen vaiheilla liikkuneeseen seurapiiriin kuului kultuurivaikuttajista alkaen Abrahamin veljestä, elokuvaohjaaja Mauritz Stilleristä Harmony Sisters- yhtyeen jäseniin. Erityisesti sota-ajan mielenmaisemaa Smolar kuvaa sellaisena kuin se elää Suomen juutalaisyhteisön muistoissa. Setä Stiller kertoo Suomen ja juutalaisten kohtalonvuosista koskettavasti ja mukaansatempaavasti.

1. p. 2003, Tammi, 382 s. Kovakantinen kirja kansineen ON MIELESTÄNI TODELLA HYVÄKUNTOINEN KIRJASTOPOISTO leimoineen ja muovituksineen.

Postimaksut huutajalle

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

8 €
Sulkeutuu 45 vrk 5 h

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

8 € Sulkeutuu 45 vrk 5 h

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.