Kuvaus

Rooma matkamuisto on joskus 1946-1956 välillä ostettu ja se kuvaa vanhan legendan mukaista susi emoa joka ruokkii Rooman perustajia. Metalli figuuri seisoo alabasteri marmori jalustalla, leveys 9cm ja paino 363g. Käytetty, vanha antiikki esine.

DE19AG413 Rooma Matkamuisto ITALIA, Kohde on Hampurissa, Saksa 

Euroopan suurin metropoli on tietenkin nykyään Moskova ja sen aivan valtava liki 16 miljoonan ihmisen väkiluku ja koko hämmentää, kaupat täynnä samaa länsimaista ja kiinalaista tavaraa, aivan kuin Saksassa. Kaikkea on kaupan. 

Roomaan verrattuna on Moskova taas aika huippumoderni metropoli.  Venäjällä on bensa aina saman hintaista kuin USA:ssa, noin 38ct litra ja se pidetään samana USA:n kanssa, vaikka ruplan arvo laskee, niin bensan hinta taas nousee jne...

Roomassa on taas kiva käydä sen lukemattomien turisti nähtävyyksien takia, kyllä turisteja myös riittää. Kannattaa muistaa, että Rooman Imperium aikana, jolloin Jeesus vauva syntyi, oli jo Rooman kaupungin väkiluku noin miljoona ihmistä ja kaupungissa oli ehkä hieman alle 100,000 orjaa, heillä ei ollut oikeuksia.    Orjat joutuivat tekemään rikkaiden taloustöitä ja heitä käytettiin kuin "vierasta sikaa" mitä erilaisempiin hyvin persoonallisiin omistajan toivomiin palveluihin....orjan henki oli sen arvoinen,kuin mitä orjasta oli maksettu. Voisi sanoa, että senaikainen orja oli eräänlainen keittiön tai asunnon monikäyttökone ! Potkimista sai tehdä ja ihan mielin määrin. Mikäli orjatar sai lapsen, oli lapsen omistusoikeus kenellä?   Arvaapa oliko syntynyt vauva vapaa Rooman kansalainen?

Vertaa siis Roomaa vuonna 1 jKr. esim. Suomeen, missä  silloin samaan aikaan Pohjolan perukoilla elettiin aika kaukana sivistyksestä, liki kivi ja pronssikauden välineillä, kun samaan aikaan Roomatar kantoi muodikasta silkkivaatetta ja meni uimarannalle pitämään lystiä.   Eroja oli ja paljon, Suomi oli paljon enemmän, kuin vain kaukainen takapajula.  

Onko matkamuisto skitziä? Edesmennyt äitini ja molemmat mummot sanoivat aikoinaan näin: Hieno kaunis ja arvokas matkamuisto on aina oleva ihan OK.    Skitziä voidaan sanoa sen olevan silloin, kun ostetaan Pariisista halpa kiinalainen muovinen Eiffel tornin pienoismalli, eikä kunnon metallista vastaavaa.

Myös nainen, jonka mielestä matkamuiston korvaa joku halpa surkea laatuinen T-paita, jossa lukee paikkakunnan nimi....hyi, kuinka noloa ja kertoo huonosta mausta, plus vielä huonosta laatukäsitteen ymmärtämistasosta, hyi moisia !  Katson itse heitä säälien, mainostavat milloin jotakin hampurilaispaikkaa tms. Sääli Sääli. 

Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!    Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan silloin kysy tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Usein tavara on maannut laatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä ja juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. 
 Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu tällöin noudattamaan niitä toimitus-ja maksutapoja ja maksuaikoja, jotka ovat ilmoituksessa kerrottu.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

11,98 €
Sulkeutuu 74 vrk 19 h 56 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

11,98 € Sulkeutuu 74 vrk 19 h 56 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.