Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  DVD:stä.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. RÖÖPERI. Ohjaus: Aleksi Mäkelä. 2009 Solar Films Oy. Toimintatrilleri. Kesto 2 h 9 min. K15. Elokuvan sisältävä DVD avaamattomana muovissa.

Rööperi kertoo paitsi päähenkilöidensä Tompan ja Krisun, myös Mustalais-Karin, Arskan, Korpun, Ukin ja monen muun sekalaiseen konnajoukkoon kuuluvan kovanaaman vaiherikkaasta ja keinoja kaihtamattomasta matkasta, joka päätyy köyhyydestä rikosten kautta kunnialliseksi kansalaiseksi, linnaan tai ennenaikaiseen hautaan. Lain kaitaa puolta valotetaan kaupunginosan oman poliisin, Koistisen, näkökulmasta. Ohjaaja Aleksi Mäkelä herättää henkiin Punavuoren legendat ja nimekäs näyttelijäkaarti loistaa läpi elokuvan: Samuli Edelmann, Peter Franzen, Kari Hietalahti, Pihla Viitala, Kristo Salminen, Juha Veijonen, Jasper Pääkkönen, Pekka Valkeejärvi, Pirkko Mannola, Pihla Viitala, Kalle Holmberg, Tomi Kerminen. Rööperi oli vuoden 2009 katsotuin kotimainen elokuva. Elokuva kertoo Helsingin Punavuoressa asuvien ammattirikollisten elämästä vuosina 1966–1979 ja perustuu Harri Nykäsen ja Tom Sjöbergin  haastatteluromaaniin Rööperi – rikoksen vuodet 1955–2005.

Harri Nykänen (s. 1953 Helsinki) on dekkarikirjailija ja entinen Helsingin Sanomien rikostoimittaja. Hänen dekkarinsa kertovat alamaailmasta rikollisen silmin. Päähenkilöt ovat ammattitappajia, kiristäjiä, huumekauppiaita ja heidän kumppaneitaan. Siviiliammatissaan Nykänen on joutunut tekemisiin todellisten tapausten kanssa, ja juuri siksi hänen kirjojensa juonet ja henkilöt tuntuvat harvinaisen uskottavilta. Ensimmäinen teos Kuusi katkeraa miljoonaa ilmestyi 1986. Suosituimmiksi ovat nousseet Raid-kirjat (ensimmäinen Raid 1992), joista on tehty televisiosarja (2000) ja elokuva (2003).

 


 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

6 €
tai
Sulkeutuu 59 vrk 13 h 46 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 59 vrk 13 h 46 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.