Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  DVD:stä.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. NÄKEMIIN HELENA. 1955 Fennada-Filmi Oy. Julkaisija: Yle Myynti 2014. Kesto 76 min., lisämateriaali 21 min. (elokuvan traileri + Näin torjutte rikkaruohot). Käsikirjoitus ja ohjaus: Lasse Pöysti. Musiikki: Einar Englund. Kuvaus: Esko Töyri ja Pentti Lintonen. Pääosissa: Jussi Jurkka (Arttu Junkkeri), Leena Häkinen (Elina Junkkeri), Elina Pohjanpää (Päivi Junkkeri), Kurt Ingvall (Martti Osmola), Emma Väänänen (Helena Junkkeri), Eino Kaipainen (Jari Junkkeri), Rauni Smeds (Margit Larkamo), Göran Cederberg (Raffu Larkamo). DVD-levy avaamattomassa kotelossa.

Näkemiin Helena (1955) perustuu Aino Räsäsen romaaniin Näkemiin, Helena (1953). Helenalla on huolta aikuisista lapsistaan. Elina ja Arttu Junkkerin avioliitto rakoilee heidän menetettyään lapsensa ja Elinan sulkeuduttua itseensä. Arttu viettää aikaansa Margit ja Raffu Larkamon seurassa kaupungissa juhlien ja uusia kaukomatkoja suunnitellen. Junkkereiden kuopus Päivi on tehnyt sinunkaupat biologian opettajansa ja Artun entisen rintamatoverin Martti Osmolan kanssa. Helenan syntymäpäivillä apteekkarin poika Ossi lähentelee Päiviä, joka torjuu tämän suuttuneena. Illan kuluessa Päivi ja Martti sitä vastoin löytävät toisensa. Elina yrittää auttaa tunnekuohuissa pyörivää Päiviä. Kuka lopulta matkustaa Etelä-Amerikkaan ja kenen kanssa? Näkemiin Helena toi valkokankaalle kaksi uutta esiintyjää: mannekiinina tunnetun Rauni Smedsin ja Göran Cederbergin.

"Tämä on Lasse Pöystin onnistunein filmi." - Tomira Savtschenko, Työkansan Sanomat.

Soita minulle, Helena (1948 ohj. Hannu Leminen) perustuu Aino Räsäsen samannimiseen romaaniin (1945). Kun Räsänen kirjoitti tarinalle jatkoa … ja Helena soittaa (1950), elokuvan (1952) ohjasi teatteri- että elokuvanäyttelijänä tunnettu Lasse Pöysti, joka ohjasi myös elokuvan Näkemiin Helena (1955). Sarjan viimeisen elokuvan Pää pystyyn Helena (1957) ohjasi aiemmin kuvaajana tunnettu Esko Töyri.

 

2. RÖÖPERI. Ohjaus: Aleksi Mäkelä. 2009 Solar Films Oy. Toimintatrilleri. Kesto 2 h 9 min. K15. Elokuvan sisältävä DVD avaamattomana muovissa.

Rööperi kertoo paitsi päähenkilöidensä Tompan ja Krisun, myös Mustalais-Karin, Arskan, Korpun, Ukin ja monen muun sekalaiseen konnajoukkoon kuuluvan kovanaaman vaiherikkaasta ja keinoja kaihtamattomasta matkasta, joka päätyy köyhyydestä rikosten kautta kunnialliseksi kansalaiseksi, linnaan tai ennenaikaiseen hautaan. Lain kaitaa puolta valotetaan kaupunginosan oman poliisin, Koistisen, näkökulmasta. Ohjaaja Aleksi Mäkelä herättää henkiin Punavuoren legendat ja nimekäs näyttelijäkaarti loistaa läpi elokuvan: Samuli Edelmann, Peter Franzen, Kari Hietalahti, Pihla Viitala, Kristo Salminen, Juha Veijonen, Jasper Pääkkönen, Pekka Valkeejärvi, Pirkko Mannola, Pihla Viitala, Kalle Holmberg, Tomi Kerminen. Rööperi oli vuoden 2009 katsotuin kotimainen elokuva. Elokuva kertoo Helsingin Punavuoressa asuvien ammattirikollisten elämästä vuosina 1966–1979 ja perustuu Harri Nykäsen ja Tom Sjöbergin  haastatteluromaaniin Rööperi – rikoksen vuodet 1955–2005.

Harri Nykänen (s. 1953 Helsinki) on dekkarikirjailija ja entinen Helsingin Sanomien rikostoimittaja. Hänen dekkarinsa kertovat alamaailmasta rikollisen silmin. Päähenkilöt ovat ammattitappajia, kiristäjiä, huumekauppiaita ja heidän kumppaneitaan. Siviiliammatissaan Nykänen on joutunut tekemisiin todellisten tapausten kanssa, ja juuri siksi hänen kirjojensa juonet ja henkilöt tuntuvat harvinaisen uskottavilta. Ensimmäinen teos Kuusi katkeraa miljoonaa ilmestyi 1986. Suosituimmiksi ovat nousseet Raid-kirjat (ensimmäinen Raid 1992), joista on tehty televisiosarja (2000) ja elokuva (2003).

 


 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

6 €
tai
Sulkeutuu 105 vrk 23 h 20 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 105 vrk 23 h 20 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.