Kuvaus

RUKAJÄRVEN TIE on OLLI SAARELAN ohjaama sotaelokuva, jonka ensi-ilta oli 22. tammikuuta 1999. Elokuva perustuu pääosin maanviljelysneuvos Pentti Perttulin kertomukseen, ja Antti Tuurin ja 14. Divisioonan historiikkitoimikunnan keräämään haastattelumateriaaliin, ja sen pääosissa nähdään Peter Franzén luutnantti Eero Perkolana ja Irina Björklund Perkolan rakastettuna lotta Kaarina Vainikaisena.
Elokuvan tapahtumille on löydettävissä runsaasti yhtymäkohtia jatkosodassa eversti Erkki Raappanan komentaman 14. Divisioonan taistelualueella Vienan Karjalassa.
Elokuva voitti vuonna 2000 kaikkiaan seitsemän Jussi-palkintoa: paras elokuva, paras ohjaus, paras kuvaus, paras leikkaus, paras lavastus, paras äänisuunnittelu ja paras musiikki.
Göteborgin filmijuhlilla sitä kehuttiin erinomaisesta kuvauksesta ja realistisista taistelukohtauksista. Se esitettiin myös Moskovan kansainvälisillä elokuvajuhlilla.
 
Näyttelijöitä:
 Peter Franzén... luutnantti Eero Perkola Irina Björklund... lotta Kaarina Vainikainen Kari Heiskanen... korpraali Jussi Lukkari Taisto Reimaluoto... alikersantti Unto Saarinen Kari Väänänen... alikersantti Tauno Snicker Tommi Eronen... sotamies Simo Karppinen Pekka Heikkinen... alikersantti Evert Rönkkö

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

3 €
tai
Sulkeutuu 53 vrk 6 h 25 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 53 vrk 6 h 25 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.