Kuvaus

 •  
 • Tuntuuko sinusta joskus siltä, että elämästäsi puuttuu jotain? Että jossain sydämessäsi asuu ilo, mutta et voi tavoittaa sitä? Se on elämän salaisuus ja olet varma, että kaikki muut tuntevat sen, vain sinä et ole siitä selvillä. Luulet löytäneesi vastauksen - vähemmän vastuuta, enemmän rahaa, erilainen työ, täydellinen kumppani... Kun ajattelet, että olet löytänyt onnellisuuden avaimen, tuo tunne kestää vain hetken ja pian huomaat taas kurottavasi kohti jotain, joka voisi tuoda sen takaisin: lomamatka, uudet vaatteet, toinen lasillinen alkoholia. Jos me vain tietäisimme, että avain on aina ollut sisällämme. Me emme vain voi nähdä sitä. Kaikki kahmimisemme, kiinnitakertumisemme ja kurottautumisemme jotain kohti, samoin kaipauksemme ja halumme, vain hämärtävät näkökenttäämme.
   
   "Elä kevyesti kuin höyhen" opettaa Sydämen kevennystien; yksinkertaiset seitsemän askelta, jotka johtavat sinut pois tuskan ja epävarmuuden tilasta ilon tilaan, jossa löydät myös tarkoituksen kaikelle, mitä elämässäsi tapahtuu. Kirjailija Ruth Fishelin omakohtaiset traagiset kokemukset ovat johtaneet hänet selviämään riippuvuuksistaan ja poikansa itsemurhasta, joka monien mielestä on elämän suurin tragedia. Mittaamattoman surun jälkeen hän löysi rauhan ja suuremman tarkoituksen elämälleen. Niistä hän kertoo tässä kirjassaan, joka on täynnä harjoituksia ja tosikertomuksia ihmisistä, jotka ovat käyttäneet henkilökohtaisia kriisitilanteitaan ponnahduslautoina myönteisiin muutoksiin. Myös sinä voit löytää tarvitsemasi työvälineet ja motivaation ottaaksesi ensimmäisen askeleesi kohti sydämen iloa - elämistä höyhenenkevyesti!

  Ajatusta tämän kirjan kirjoittamiseen innosti egyptiläinen taru, jossa kerrotaan, mitä tapahtuu sielulle ihmisen kuoltua. Vainaja opastetaan "Molempien Totuuksien Saliin", jossa hän seisoo Osiriksen, Hyvyyden, edessä. Hän langettaa tuomion. Suuri vaaka on sijoitettu huoneen keskelle ja siellä Maat, totuuden, oikeudenmukaisuuden ja tasapainon jumalatar, seisoo valmiina aloittamaan kuolemanjälkeisen elämän seremonian punnitsemalla vainajan sydämen. Höyhen, totuuden vertauskuva, asetetaan toisella puolella vaakaa olevaan astiaan ja sen toiselle puolelle asetetaan vainajan sydän eli omatunto. Jos nuo kaksi vaa'an puolta ovat täydellisessä tasapainossa, Osiris antaa suotuisan tuomion: "Lähteköön vainaja voittoisana. Menköön hän minne tahansa hän haluaa ja sekoittukoon vapaasti jumalien kanssa. Hän on arvollinen liittymään jumaliin rauhan niityillä." Näin vainaja saa ansionsa mukaan ja oikeuden tapahduttua jatkaa elämäänsä ikuisessa onnessa.  

  Kun ensi kertaa kuulin tuon tarun, tunsin kihelmöintiä, joka kulki pitkin selkärankaani ylös ja alas ja käsivarteni nousivat kananlihalle. Jos sydämemme ovat yhtä kevyitä kuin höyhenet, silloin sielumme elävät ikuisesti! Tiesin, että tuohon tarinaan kätkeytyisi kokonainen kirja ja aloin tutkia sellaisia kysymyksiä kuten "Mitä meidän täytyisi tehdä vielä eläessämme saadaksemme sydämemme höyhenenkevyeksi?" 

  Sielun määritteleminen on hyvin henkilökohtainen asia; siitä syystä on sinusta itsestäsi kiinni, kuinka tulkitset sen olemassaolon.  En usko, että kukaan "tietää". Albert Schweitzer sanoi kerran, että me emme voi täysin määritellä "sielua", koska määritelläksemme jotain meidän täytyy asettaa mielessämme rajat sen ympärille. Me voimme kuitenkin aistia sielun - se on jotain, joka on korkeammalla kuin yksilöllinen itsemme ja kuitenkin se on meidän itsemme sisintä olemusta. Sielu on meidän vahva sisäinen pyrkimyksemme totuuteen, kauneuteen ja haluun tehdä hyvää. Tämä muistuttaa minua siitä, mitä Erich Fromm kirjoitti Jumalasta. Hän sanoi, että ihminen on rajallinen. Jumala on ääretön. Siitä syystä ihminen ei voi koskaan todella tuntea Jumalaa. Monet julistavat vaikutusvaltaansa käyttäen "tietävänsä", mikä sielu on - ja kaikki määritelmät poikkeavat toisistaan. Jokainen "asiantuntija", joka tietää sen varmuudella, eroaa toisesta "asiantuntijasta", joka tietää varmuudella. 

  Joidenkin meistä täytyy kärsiä valtavasti ennen kuin voimme huutaa puoleemme jotain tuntematonta voimaa, joka on kaukana jossakin yön syvimmässä pimeydessä. Toiset onnekkaat kärsivät vain vähän ja he löytävät avaimen ja tarkoituksen elämälleen jo sen hyvin varhaisessa vaiheessa. Muutamat, tuo onnellinen vähemmistö, saivat kasvaa perheessä, joka jo oli löytänyt avaimensa ja joka siirsi tuon tiedon eteenpäin rakastamalla ilman ehtoja, tukemalla ja rohkaisemalla. Kaikki eivät kuitenkaan hyväksy tuota lahjaa. Jotkut torjuvat sen ja lähtevät kodistaan omin eväin, kunnes tuska ja kärsimys lopulta tuovat heidät takaisin totuuden luo. 

  Kun löydät tarkoituksen, elämäsi ei koskaan ole entisenlaista. Sen ei tarvitse tulla luoksesi uskonnon kautta, vaikkakin niin voi tapahtua. Kysymys on yksinkertaisesti vain antautumisesta itseään korkeamman voiman varaan; sitä, että hyväksymme ettemme voi hallita maailmankaikkeutta ja että emme voi kontrolloida kaikkea omassa tai toisten ihmisten elämässä.  Se on tiedostamista - sitä, että maailmankaikkeudessa on rytmi ja toimintamalli ja että me voimme tavoittaa sen, kun sallimme itsemme avautua. Saavumme paikkaan, jossa vihdoin tiedämme, että emme voi yksinlöytää todellista iloa, tarkoitusta ja täyttymystä. 

  Mutta kun olemme löytäneet elämämme tarkoituksen, matkamme on vasta alkanut. Sydämemme ovat edelleen lukkiutuneet ja meidän täytyy poistaa esteet tieltämme. Matkaaminen on yksinkertaista ja sen ovat selkeästi kertoneet meille kauan ennen meitä eläneet hengelliset mestarit. Meidän tehtävämme on poistaa nuo esteet, joita kannamme raskaissa sydämissämme. Niitä on kutsuttu monilla nimillä: seitsemän kuolemansyntiä, luonteen vajavuudet, heikkoudet ja epätäydelliset ominaisuudet. Kirjailija, tutkija ja psykologi James Hillman sanoo, että "sinun täytyy luopua elämästä, joka sinulla on, saadaksesi sen elämän, joka odottaa sinua." 

  Tiedä, että me emme koskaan kokonaan vapaudu noista esteistä. Meidän tehtäväämme kuuluu pyrkimys, halukkuus ja avoimuus antaa niiden virrata. Ja kun aloitamme matkamme, vaikka vain lyhyen hetken ajaksi, me saamme välittömän sisäisen näkemyksen ilon lupauksesta. Kun alamme keventää taakkaamme meille selviää, mikä täyttää sydämemme rakkaudella ja ilolla. Sydämemme muuttuvat silloin koko ajan entistä kevyemmiksi. 

  Kirjani "Elä kevyesti kuin höyhen" tarjoaa käytännölliset ja selkeät askeleet, joiden avulla voit luopua esteistäsi. Ne näyttävät sinulle, miten voit korvata ne vahvoilla ja hengellisillä asioilla, jotka keventävät sydäntäsi ja innostavat sinusta esiin ilon. Sydämen kevennystie opettaa sinulle, kuinka voit siirtyä tuskasta tai epävarmuudesta paikkaan, joka tulvii iloa ja tarkoitusta. 

  Kuinka me voimme edes harkita elävämme kevyesti höyhenen lailla, kun niin paljon raskaita asioita täyttää maailmaamme? Meidän täytyy löytää uusi suunta rauhalle ja sen löytämiseksi on olemassa vain yksi paikka. Se on tämä: meidän tulee katsoa sisällemme. Kun löydän rauhan sisältäni, silloin se täyttää maailmani ja sen energia voi levitä ympärilleni toisiin ihmisiin. Kun jokainen meistä löytää oman tiensä rauhaan, silloin energiamme voi kulkea yhä kauemmaksi ja kauemmaksi, kunnes se koskettaa kaikkien sydämiä. 

  Kirjan sisältö hahmottui pääpiirteissään yhdessä hetkessä mieleeni. Sieluni laajentui, koska tiesin saaneeni hyvin tärkeän kutsun. Minun tuli kirjoittaa kirja "Elä kevyesti kuin höyhen"  ("Living Light as a Feather") ja kiitollisena, jännittyneenä ja intoa täynnä hyväksyin tehtävän kumartaen mielessäni näkymättömästi. 

  Miksi et käyttäisi hieman aikaa nähdäksesi, missä olet juuri nyt ja oppiaksesi todella tuntemaan itsesi?

   

 •  
 • Elä kevyesti kuin höyhen : kuinka löydät ilon jokaiseen päivääsi ja näet syvemmän tarkoituksen kaikissa ongelmissasi / Ruth Fishel ; [... suomentanut Riitta Alexandersson].
 • Kieli:suomi
 • Julkaistu:Espoo : Michael Kirjat, 2006
 • Painettu/Valmistettu:(Vantaa : Dark)
 • Ulkoasu:259 s. ; 20 cm.
 • Alkuteoksen kieli:eng
 • ISBN:952-5231-41-0 nid.

pehmeäkantinen

LUKEMATON / AVAAMATON

 

Lähes kaikissa kohteissa on enenmän tai vähemmän käsittelyn / varastoinnin jälkiä esim kirjojen kansissa.
Voit myös kysyä tarkemman katsauksen kohteen kunnosta jos olet esim keräilijä tai muuten kaipaat lisätietoa.

Huomioi huutaessa toimituskulut ei välttämättä vastaa postituskuluja.
Ei lisää maksettavaa.Voittajalle tulee tilitiedot Huuto.net automaattisen vakioviestin lopussa ( alhaalla).
Muista ilmoittaa maksaessasi kohteen NIMI.

Profiilista löytyy ajankohtaista tietoa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

11 €
tai
Sulkeutuu 70 vrk 8 h 6 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

11 € Sulkeutuu 70 vrk 8 h 6 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.