Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Sabine Kuegler: PALUU VIIDAKKOON. Suomentanut Ilona Nykyri. 2009 Helmi Kustannus, Loisto (2. painos). Nidottu kirja, jossa 304 tekstisivua, 32 sivua värivalokuvia ja kaksi kartta-aukeamaa, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Paluu viidakkoon (2007; Ruf des Schungles 2006) -kirjassa jatkuu viidakkolapsen huikea tarina. Saksalainen Sabine Kuegler kertoi kirjassaan Viidakkolapsi (Dschungelkind 2005, suom. 2006) kiehtovasta lapsuudestaan Länsi-Papuan viidakossa. Kolme vuosikymmentä vuotta sitten Sabinen vanhemmat päättivät asettua asumaan Indonesian Länsi-Papuaan vasta löydetyn fayu-heimon pariin. Tositapahtumiin perustuvassa kirjassaan Paluu viidakkoon aikuistunut Sabine tekee kaksi matkaa lapsuutensa ympäristöön. Sabine toteaa monen asian muuttuneen kulttuuriltaan kivikautisessa fayu-yhteisössä: Nuori ja kaunis Adia on ensimmäinen fayu-nainen, joka on valinnut itse miehensä. Naiset ovat myös onnistuneet joitakin vuosia sitten lopettamaan sotaan johtavan rituaalitanssin asettumalla vihamielisten soturiryhmien väliin, ja se on nostanut heidän itsetuntoaan ja arvovaltaansa yhteisössä. Ensimmäisen matkansa aikana Sabinelle paljastuu vähitellen Indonesian hallituksen häikäilemätön politiikka Länsi-Papuan alkuperäiskansoja kohtaan. Sabine päättää lähteä lapsuudenystävänsä Jonin kanssa takaisin Indonesiaan keräämään silminnäkijätodistuksia papualaisten sorrosta. Sabine ja Jon elävät kuin veitsen terällä: Indonesian hallituksen politiikkaa vastustavia ihmisiä katoaa jäljettömiin ja murhataan jatkuvasti. Paluu viidakkoon on viiltävän intensiivinen kuvaus etnisestä ja taloudellisesta sorrosta ja sitä vastaan taistelevista papualaisista. Samalla se on hyvin henkilökohtainen, herkkävireinen ja kipeä kehityskertomus, tarina aikuistuneesta Sabinesta, joka alkaa omien juuriensa etsimisen jälkeen etsiä totuutta papualaisiin kohdistuvasta sorrosta. Kuvat tuovat kertomuksen lähelle lukijaa. Alkuteosta on myyty Saksassa 170 000 kpl, ja julkaisuoikeudet on ostettu kahdeksaan maahan.

Sabine Kuegler on syntynyt Nepalissa 1972. Hän vietti lapsuus- ja nuoruusvuotensa Länsi-Papuan viidakossa Indonesiassa ja lähti 17-vuotiaana Sveitsiin opiskelemaan. Eurooppaan muutettuaan Sabine Kuegler on opiskellut kauppatieteitä, työskennellyt hotellialalla ja markkinatutkimuksen parissa sekä perustanut viestintäyrityksen. Hän elää nykyään perheineen Münchenissä Saksassa.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 81 vrk 16 h 45 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 81 vrk 16 h 45 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.