Kuvaus

Safiya Hussaini Tungar Tudu ja Raffaele Masto: MINÄ, SAFIYA. 2004 Suuri Suomalainen Kirjakerho. Sidottu kirja, jossa 222 tekstisivua ja 16-sivuinen värivalokuvaliite. Kirja on täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Minä, Safiya (2004; Io, Safiya 2003) kirjan kertoja on nigerialainen maalaisnainen Safiya Hussaini Tugnar Tudu. Kirjoittaja on italialainen toimittaja Raffaele Masto. Safiya kasvoi pienessä Tungar Tudun kylässä. Onnellinen lapsuus loppui kun perhe naitti hänet hänen ollessaan 13-vuotias. Hän sai miehensä kanssa neljä lasta. Kun kaksi lasta kuoli vesirokkoon, mies hylkäsi Safiyan ja tämä joutui jättämään kotinsa ja lapsensa. Kolmen järjestetyn avioliiton jälkeen Safiya  valitsi itse miehen, joka lupasi naida hänet. Kun Safiya tuli raskaaksi, mies perui lupauksensa. Safiya tuomittiin islamilaisen sharia-lain mukaan kuolemaan kivittämällä, koska hän odotti aviotonta lasta. Pitkä taistelu tuomiota vastaan päättyi vapauttamiseen. Länsimaissa Safiya tuli tunnetuksi mm. Amnesty Internationalin vetoomuskampanjan ansiosta. Kirjassa on Safiyan oman kertomuksen lisäksi Raffaela Maston kirjoittama Kohtaamiseni Safiyan kanssa sekä asianajaja Abdulkadir Imam Ibrahimin Jälkisanat ja Milma Kettusen Suomalaiset jälkisanat, Safiya - yksi maailman julmasti kohdelluista naisista.

Nigeriassa on otettu käyttöön islamilainen sharia-laki vuonna 1999, kun se sitä ennen oli lähes 50 vuotta poissa käytöstä. Safiyan lisäksi myös eräs toinen nainen Nigeriassa oli saanut kivitystuomion ja hänenkin osaltaan kansainvälisen lehdistön painostuksella oli merkitystä lopullisen tuomion annossa. Safiya korostaa läpi koko kirjan olleensa kunnon muslimi, joka turvaa Jumalaan niin hyvinä kuin huonoinakin hetkinä. Hänen kohtalokseen oli koitua liiallinen hyväuskoisuus ja ihastuminen, jota petturimainen mies käytti hyväkseen. Kirjan tarina on koskettava ja kaikeksi onneksi sillä on onnellinen loppu.” - Nadia (blogi)

Kirja kuljettaa läpi Safiyan elämän. Lukija pääsee sisälle afrikkalaisen savannikylän elämään. Miten naiset hakevat vettä kaivolta ja tapaavat samalla tuttuja. Miestä ei saa puhutella, eikä katsoa silmiin. Nämä säännöt tuntuvat tiukoilta ja alan ymmärtää tapaamieni musliminaisten käytöstä ja elämää selkeämmin täällä Suomessakin. Mikään opas muihin kulttuureihin ei ole ollut näin hyvä.” - Eriikka Sailo, Kumppani-lehti

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

5 €
tai
Sulkeutuu 19 vrk 2 h 46 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 19 vrk 2 h 46 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.